RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Кметът Иван Евстатиев отчете една година от управлението си и в Стрелча

Отчет на Иван Евстатиев в СтрелчаОтчет за една година от началото на управлението си направи кметът на общината Иван Евстатиев в гр. Стрелча. В началото на миналата седмица Иван Евстатиев се отчете и пред жителите на селата Дюлево, Смилец, Свобода и Блатница.
По време на срещата с жителите на Стрелча бе предоставена информация за бюджета на общината, за приоритетите на общинското ръководство и за проектите, по които се работи.

За  кратък период от време бе извършен неотложен ремонт на стойност 20 хил. лв. на покрива на НУ “Паисий Хилендарски”, а именно – премахване на течове, отвори между керемидите, дупки в комините. Частичен ремонт е правен през 2005 година, който е бил некачествен и без срокове за гаранция. Ремонтът бе неотложен, за да могат децата да влязат в класните стаи.
Основен приоритет на ръководството е осигуряване на заетост на жителите на населените места общината. Равносметката за 1 година управление -  разкриване на над 300 работни места по националните програми "От социални помощи към осигуряване на заетост", „Насърчаване на работодателите за наемане на безработни лица с трайни увреждания, по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, по Програма „Старт в кариерата”.
С решение на Общинския съвет бяха освободени безсрочно от такса битови отпадъци ОДЗ”Д-р Стайко Стайков, НУ”Паисий Хилендарски”, СОУ”Св.Св.Кирил и Методий” и всички имоти публична общинска собственост. Общата сума възлиза на 65 хил. лв.
Спечелен е  проект на Община Стрелча в партньорство с Община Велинград по Оперативна програма „Административен капацитет” на стойност 164 000 лева.
Работи се по «Подобряване на енергийната ефективност на общински образователни институции – ЦДГ» д-р Стайко Стайков» и НУ»Паисий Хилендарски», община Стрелча Обща сума на проекта : 615 870 лв. ,като част от тази сума в размер на около 90 хиляди лева се съфинансира от Общината.
Работи се и по проект „Реконструкция и изграждане на улична мрежа и благоустрояване на площадно пространство в град Стрелча», мярка 322 по Програма за развитие на селските райони. Проектът е на стойност 1 713 004 лв.
Реализира се проект  на стойност 9 792 лева, финансиран от МОСВ, като част от Националната кампания „За чиста околна среда- 2012 година”.
Проектът е изготвен от община Стрелча и се реализира на площ от 2,5 дка. в ромския квартал. МФ ”Козлодуй” – от 01.06.2012г. започна изпълнението на  „Проект за прилагане на енергийно-ефективни подобрения в обществени сгради” с под обекти: ЦДГ”д-р Стайко Стайков”,  НУ”П.Хилендарски”  и физкултурен салон.
Спечелен бе проект по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” Проект “Протегни ръка- подари усмивка”. Предстои създаване на Звено за социални услуги. По проекта ще бъдат наети на работа на 23- ма безработни. Насочен е към 40 лица с трайни увреждания и самотни възрастни хора. Стойността на проекта е 164 000 хил. лв.
Спечелен бе проект по Мярка 313 – Насърчаване на туристическите дейности по Програма за развитие на селските райони. По този проект предстои изграждането на туристически център за представяне на културно- историческото наследство и съоръжения за велотуризъм. Процедурите вече са стартирали. Неговата стойност е  298 380 лв.
Предприети са първите крачки по газифициране на гр.Стрелча, като финансирането ще бъде със средства на Европейската банка за развитие през 2013 год.Тази страница е видяна: 941

 Публикувано от: pamedia на Wednesday 14 November 2012 - 09:48:00

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Кметът на Стрелча Иван Евстатиев отчете свършеното от началото на годината
Кметът Иван Евстатиев отчете годината управление в селата Дюлево и Смилец
Кметът Иван Евстатиев направи отчет в селата от община Стрелча
Кметът на община Стрелча Иван Евстатиев получи орден Самарски кръст
Кметът на Стрелча Иван Евстатиев поздрави възрастните хора по повод 1 октомври
Геро Грозев (посмъртно) и кметът Иван Евстатиев бяха удостоени със званието Почетен гражданин на Стрелча
Кметът Иван Евстатиев се срещна с бивши свои колеги
Кметът на Стрелча отчете работата на администрацията пред жителите на селата в общината
Кметът Иван Евстатиев ще върже мартеници на децата в ОДЗ „Д-р Стайко Стайков“
Иван Евстатиев пое ключа на Стрелча и огърлицата на кметТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 2.3555 сек., 2.2823 от тях за заявки.