RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Кметът Иван Евстатиев направи отчет в селата от община Стрелча

Иван Евстатиев, Стрелча, Общинското ръководство на Стрелча отчете дейността си през 2014 година и представи приоритетите си за 2015 година пред жителите на четирите села Дюлево, Смилец, Свобода и Блатница.
Кметският наместник на Дюлево Стефка Бончева припомни, че през изминалата година е реонтиран покрива на читалището от БКС- Стрелча. След направените ремонти от общината, Помпената станция вече работи нормално. „В Дюлево Помпената станция се управлява от диспечерска програма, така се осигурява постоянно водозахранване и се намаляват разходите.”, обясни на присъстващите управителят на ВиК – Стрелча Филип Фингаров. Заместник- кметът на община Стрелча Кирил Биров посочи, че дерето в Дюлево е почистено и не бива да се превръща отново в сметище.
Кметът Иван Евстатиев подчерта, че по проект са възстановени парковите пространства и градинки в с. Смилец, с. Дюлево, с. Свобода и с. Блатница.
Този проект е финансиран по  Програмата за развитие на селските райони и е на стойност  39 159 лева.
„Със средства на общината е ремонтиран лекарския кабинет и са обособени тоалетни. Предстои да изградим видеонаблюдение в четирите села и в града. Това ще намали значително кражбите в населените места. Правим го за по- голяма сигурност на хората. В самия център на Дюлево имаше необитаема къща, която бе до такава степен срутена, че застрашаваше живота и здравето на минаващите хора. Собствениците, които не живеят в селото, не взеха никакви мерки. Затова бутането й бе за сметка на общината. Сега ще търсим по съдебен път вложените средства.”, каза още кметът Иван Евстатиев.
По време на срещата бе предложено общината да изготви проект за създаването на екопътека, която да представи забележителностите в околностите на Дюлево.
Общински съвет- Стрелча прие критерии, според които ще бъдат давани дърва на крайно нуждаещи се жители на общината. Това стана възможно след 3- годишни усилия от страна на общинското ръководство. Бяха възстановени 9 хиляди и 500 дка общински гори.Това съобщи пред жителите на село Смилец секретарят на община Стрелча Надя Клисурска. Кметът Иван Евстатиев подчерта, че ще направи всичко възможно да бъде продължен ремонтът на пътя Блатница- Стрелча, тъй като е изключителнo важeн за хората в населените места. В Смилец предстои да бъде ремонтиран основно покривът на кметството, както и да бъде обособен лекарски кабинет на първия етаж в сградата на кметството.
Жителите на село Блатница поставиха проблема с неудобното разписание на автобусите. Кметът Иван Евстатиев обясни, че администрацията изготвя схема, която да удовлетвори исканията им.
В село Свобода вече започна реализацията на проект  „Реконструкция и подмяна на външен довеждащ водопровод и реконструкция и доизграждане на Помпена станция за водоснабдяване и Реконструкция и подмяна на вътрешна водопроводна мрежа на стойност 2 675 956 млн.лв. „Това е голям проект, който ще подобри живота на хората в селото.”, каза кметът на община Стрелча Иван Евстатиев. При срещите си с жителите на селата той подчерта, че от началото на неговия мандат местните данъци и такси не са увеличавани, за да не се натоварва бюджета на жителите.


Тази страница е видяна: 1090

 Публикувано от: pamedia на Thursday 26 February 2015 - 18:26:35

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Кметът на община Стрелча Иван Евстатиев получи орден Самарски кръст
Кметът Иван Евстатиев отчете годината управление в селата Дюлево и Смилец
Кметът на Стрелча Иван Евстатиев отчете свършеното от началото на годината
Кметът Иван Евстатиев отчете една година от управлението си и в Стрелча
Кметът на Стрелча Иван Евстатиев поздрави възрастните хора по повод 1 октомври
Поздравление от кмета на Община Стрелча Иван Евстатиев
Геро Грозев (посмъртно) и кметът Иван Евстатиев бяха удостоени със званието Почетен гражданин на Стрелча
Иван Евстатиев e първият регистриран кандидат- кмет за община Стрелча
Право на отговор от Иван Евстатиев, кандидат-кмет на община Стрелча
В община Стрелча на балотаж отиват досегашният кмет Иван Евстатиев от БСП и Стойно Чачов от АБВТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6631 сек., 1.5625 от тях за заявки.