RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Геро Грозев (посмъртно) и кметът Иван Евстатиев бяха удостоени със званието Почетен гражданин на Стрелча

Иван Евстатиев, Стрелча, За 45-ти път Стрелча отбеляза Празника на града На тържествената сесия на Общинския съвет със званието „Носител на почетния знак на община Стрела” бe удостоен Димитър Пенчев за принос в развитието на културното, литературното, просветителското и краеведското дело в Стрелча.

Със званието „Почетен гражданин на Стрелча” бе удостоен посмъртно Геро Грозев за приноса му за обявяването на Стрелча за град и национален курорт през 1969 г., за построяването и оборудването на новата читалищна сграда, както и за развитието и благоустрояването на града.
Званието „Почетен гражданин на Стрелча” бе присъдено и на кмета на община Стрелча Иван Евстатиев за изключителен принос в благоустрояването и съществена промяна в облика на община Стрелча, за последователната му дейност в областта на  просветата и културата в България и чужбина, както и за активната му социална и инвестиционна политика.
Диана Експрес в СтрелчаСлед тържествената сесия на Общински съвет- Стрелча бе открита Алея на бележитите стрелчани. Първите петима, които намериха място в пантеона на славата, са Георги Найденов, Геро Грозев, инж. Нешо Топалов, проф. Костадин Иванов и Епископ Рафаил Попов. 
В Исторически музей- Стрелча бе подредена изложба на аржентински фотографи. На откриването й бе Н. Пр. посланикът на България в Аржентина Максим Гайтанджиев. Гости на празника бяха също зам.- областните управители на Пазарджик Диана Варникова и Юмер Хамза.
Идеята за изграждането на Алея на бележитите стрелчани е на кмета на община Стрелча Иван Евстатиев, като тя е проектирана да се добавят още имена на личности, свързали живота си с града.
Пак по идея на кмета на общината бе открита и магерница към храм- паметник „Св. Архангел Михаил”. Целта е при извършване на църковни обреди и ритуали да има помещение до църквата, в което да се събират християните, както и да се предлага църковна храна. Магерницата е изградена изцяло от дарения.
В програмата се включиха децата от ОДЗ «Д-р Стайко Стайков», Мажоретен състав от гр. Панагюрище, танцов клуб «Пъстро хоро».
На тържествена церемония с решение на УС на Фондация "Човешките ресурси в България и евроинтеграцията" и редколегията на сп. "Фондове Програми Проекти" Иван Евстатиев бе удостоен с Национален приз "Златно евро". Отличието се връчва за принос в управлението на евросредства за преустройството на централната част на гр. Стрелча и създаване на европейска среда за живеене.
Призът бе връчен от Дияна Грозева, отговорен редактор на списание "Фондове Програми Проекти" и заместник- председател на Фондация "Човешките ресурси в България и евроинтеграцията".
Празникът завърши с концерт на „Диана Експрес” и илюминации.


Тази страница е видяна: 3013

 Публикувано от: pamedia на Monday 04 August 2014 - 10:25:26

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Сергей Вачев посмъртно бе удостоен със званието "Почетен гражданин на Лесичово"
Сергей Вачев посмъртно ще бъде удостоен със званието "Почетен гражданин на Лесичово"
Ессентуки промени нормативната си уредба, за да направи Иван Евстатиев почетен гражданин
Иван Евстатиев - със званието "Почетен доктор" на Московския технически университет за гражданска авиация
Съдът остави Иван Евстатиев в ареста, утре ОбС отнема присъденото му звание „Почетен гражданин“
Краеведът Атанас Хрисчев посмъртно стана почетен гражданин на Белово
Посмъртно обявиха Сергей Вачев за почетен гражданин на Община Лесичово
Художникът Димитър Копривщенов беше удостоен със званието "Почетен гражданин" на община Лесичово
Георги Кабуров, Никола и Иван Йотови и Иван Джуренов са първите три номинации за Почетен гражданин
Кметът на Стрелча Иван Евстатиев отчете свършеното от началото на годинатаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5449 сек., 1.4378 от тях за заявки.