RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
"Демократична България" стартира кампанията си от Пазарджик
Пазарджик
С пресконференция в клуба на БТА коалиция "Демократична България" откри предизборната си кампания от Пазарджик с участието на двамата съпредседатели Атанас Атанасов и Христо Иванов.

 Ако искаме промяна, трябва всички да излязат да гласуват. А ние искаме промяна. ДБ е политическата сила, която най-силно желае промяна и имаме план за това, увери Атанас Атанасов. Той посочи, че най-големият проблем  е порочният начин, по който се управляват и изразходват  общите бюджетни пари на страната.

 "Ние искаме възстановяване на парламентарната република и парламентът да бъде онази институция, която  освен да планира през Закона за бюджета, а и да контролира тяхното изразходване. Защото за 10 години управление на Борисов външият дълг е нараснал 4 пъти - от 10 на 40 милиарда. И тези хвалби, че сме добре на фона на другите държави в ЕС изобщо не могат да бъдат полезни. И затова ние ще работим това да се промени, за да има ефкивност", заяви ген. Атанасов.

Според Христо Иванов Пазарджик в тези избори ще бъде интересен с 3 неща. "Първото е, че Пазарджик е много типичен пример за това, което ние влагаме в нашия слоган: "България може много повече!" Пазарджик е едно от местата, където личи, че България има цели сектори от икономиката, области в страната, които са натиснати надолу, за да могат да бъдат държани в бедност, в подчинено състояние", посочи съпредседателят на ДБ.Той предупреди, че никой не бива да се заблуждава, че със скриването на Пеевски нещо някой планира да промени нещо по същност.
Тук в Пазарджик от това каква кампания ще направим, как ще успеем да поставим въпроса за
необходимостта да се освободим от това корупционно иго, ние ще видим до къде те са готови да отстъпят, колко територия ние може да им отнемем. Ще им позволим ли те да си завършат ремонтните работи, както са ги планирали, или ще им изритаме кофата с латекса.
И на трето място Пазарджик се превръща в епицентър на дебата за външната политика. ГЕРБ вадят Екатерина Захариева, ДПС вадят също едно лице много силно емблематично, така да каже за приличната част от тяхната фасада, европейската част на тяхната фасада, а ние вадим Стефан Тафров. Това е човекът, който олицетворява идеята за демократична професионална дипломация в България. Започвайки от президента Желев, когато България трябваше да излезе от ролята на верен сателит на Съветския съюз, минавайки през поста зам.-министър в най-реформаторското правителство на Иван Костов, един от бащите на българската политика по отношение на Македония и Балканите, минавайки през постове в почти всички европейски столици и невралгични пунктове на международната политика и ООН. Това е образът, който ние би трябвало да имаме като представа за професионална дипломация.
От тази гледна точка аз много се гордея, че ние можем да предложим за водач национална фигура като Стефан Тафров. Той ще бъде постоянно на улицата. Всеки гражданин може да го види, да получи листовка, да поговори с него. Така Христо Иванов представи водача на листата на коалицията  в 13 МИР Стефан Тафров.

За мен всичко, което върша, и съм вършил като дипломат и сега като политик, е насочено в една посока: да превърнем България в истинска европейска държава. И това усилие трябва да го има не само в София или Пловдив, трябва да го има във всеки български град, особено в толкова важен исторически град за България като Пазарджик, сподели Стефан Тафров. Той отбеляза, че биографично е свързан с Пазарджик и региона. Неговата  любима баба Христина Стефанова, която го е отгледала е пазарджиклийка, а дядо му е от Лъджене, където е родена  майка му, и където като дете е прекарвал летата си.
 "Имам биографична връзка с Пазарджик и региона и за мен е чест, че ДБ ми възложи да водя листа тук", заяви Тафров.
Отбелязвайки участието си в неформалните организации срещу Възродителния процес преди 1989 г., той увери, че ще представляват граждани от Пазарджишка област без значение от техния етнически произход и верска принадлежност.
Според него  формулата, която обобщава целта на ДБ в Пазарджишка област на тези избори е Пазарджик да престане да бъде просто спирка между София и Пловдив. "Време е Пазарджик да стане самостоятелен център със самостоятелно икономическо, културно и социално значение за България, защото той има този потенциал. ДБ гарантира, че Пазарджик ще стане такъв център, ДБ гарантира, че младите, които сега работят било в София, било в Пловдив, било в чужбина, постепенно ще започнат да се връщат", прогнозира водачът на листата.

Атанас Атанасов заяви, че са готови на програмен кабинет, но само техен мандат, а Христо Иванов го определи като част от подготовката на задкулисието и заяви, че не биха клъвнали на тази въдица.
"Няма да ви предадем, това е което можем да гарантираме, няма да предадем нашите цености, нашите принципи, програмата на ДБ. С това се ангажираме днес всички от листата и двамата съпредседатели на ДБ. Няма да ви предадем", декларира от своя страна Стефан Тафров.

Той представи и останалите в листата на ДБ за 13 - МИР Пазарджик:
Стефан Любомиров Тафров
Любомир Венциславов Левичаров - икономически анализатор при БТПП
Христо Петров Стефанов - инженер
Васил  Николов Тодев - туризъм, природоопазване и местно развитие
Костадин Стефанов Деянов - инженер
Николай Евтимов Янев -IT специалист, техн. ръководител в строителството
Бранимир Асенов Манушов - педагог
Михаил  Димитров Ангелов - специалист автоматика
Иван  Тодоров Хрисин - предприемач
Иван  Георгиев Велов - юрист
Петър  Христов Цикалов - предприемач


 Пазарджик
 
 
 
 

Тази страница е видяна: 721

 Публикувано от: pamedia на Friday 05 March 2021 - 16:27:10

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
ГЕРБ - 28.02%, ДПС - 26.18%, БСП - 23.66%, ВМРО-6.56%, ВОЛЯ - 3.31, Демократична България - 2.96%
От "Демократична България" искат сметките за ремонтите в Пазарджик
Със срещи в МГ-то и Икономиката в Пазарджик стартира кампанията на НАП „Влез в час с данъците“
Кампанията на кандидата на БСП за кмет на Община Пазарджик Стоян Парпулов стартира със среща с избиратели в село Добровница
Област Пазарджик подкрепи кампанията „Да изчистим България“
Кампанията стартира реално още в първия ден - няколко билборда и афиши вече са поставени
Граждански референдум на Движение България на гражданите стартира и в област Пазарджик
Ротаракт Клуб Пазарджик – Бесапара ще участва в кампанията „Да изчистим България за един ден”
Област Пазарджик се включва в кампанията „Да изчистим България заедно“ за осма поредна година
10 стъпки за постигане на „Нулеви отпадъци“ предлагат от "Демократична България" и отново заявяват несъгласие с увеличението на ТБО "на калпак"Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.1914 сек., 1.1416 от тях за заявки.