RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Извънредно заседание на ОбС-Пазарджик заради проекти за уличното осветление и за Център за работа с деца и приют
obs_glas19.jpg

За понеделник, 16 март 2020, е насрочено извънредно заседание на Общински съвет - Пазарджик във връзка с изисквания по два проекта, по които Общината кандидатства за външно финансиране. Първият проект е за уличното осветление, а вторият - за Център за работа с деца и приют към него.


Проектът за „Реконструкция и модернизация на част от уличното осветление на гр. Пазарджик” беше одобрен от Общинския съвет през май миналата година. Той е по програма BGENERGY-2.001 „Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност“, Процедура: „Рехабилитация и модернизация на общинската инфраструктура – системи за външно изкуствено осветление на общините“.  Съгласно насоките за кандидатстване,  допълнителни точки в процеса на оценяване се дават на проектното предложение при наличие на партнираща организация от страна-донор. Затова на вниманието на съветниците е предложение, с което се разрешава кметът да подпише споразумение с партньор от страна-донор за кандидатстване по проекта. Самият проект обхваща част от уличното осветление на гр. Пазарджик, свързано към общо девет точки на захранване, разположени на следните основни улици: бул. „Г. Бенковски“, ул. „Ген. Гурко“, ул. „Пловдивска“, ул. „Кочо Честименски“, ул. „Цар Освободител“, бул. „България“, ул. „Стефан Стамболов“, както и свързаните към тях консуматори в околните улици. Проектното предложение включва прилагане на енергоспестяващи мерки, отнасящи се до: подмяна на съществуващите осветители с LED осветители; въвеждане на Система за автоматизация и управление и на мониторинг на потреблението на електрическа енергия от външно осветление; и въвеждане на съоръжение за производство на енергия от ВЕИ за нуждите на външно осветление в града.

Вторият проект, по който ще дебатират съветниците е „Изграждане на Център за работа с деца на улицата и Приют за лица в град Пазарджик“ по процедура BG16RFOP001-1.001-039 ”Изпълнение на Интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020” по Приоритетна ос 1: „Устойчиво и интегрирано градско развитие“ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 - 2020 г. Съгласно условията на процедурата, задължително условие за кандидатстване е решение на Общинския съвет, с което се гарантира, че за предложения проект е осигурена неговата устойчивост, и че видът и предназначението на съответните обекти няма да бъде променян  за период не по-малък от 5 години от датата на извършване на окончателното плащане към Бенефициента Община Пазарджик. Общински съвет – Пазарджик е гарантирал, че за предложения проект е осигурена неговата устойчивост за период не по-малък от 5 години, считано от датата на извършване на крайното плащане по проекта от Управляващия орган на ОПРР.  В процеса на оценка Управляващият орган на ОПРР „Региони в растеж“ 2014-2020 поставя изискване Решението да съдържа и конкретна декларативна информация по отношение на социалната инфраструктура, а именно да се гарантира, че съответната социална институция няма да бъде закрита за период, не по-малък от 5 години след крайното плащане към бенефициента. Именно тази гаранция трябва да дадат съветниците с гласа си.

Проектите за извънредното заседание на ОбС са публикувани на интернет страницата на институцията
obsajdane_naredba_dvijenie1.jpg


Тази страница е видяна: 1436

 Публикувано от: pamedia на Thursday 12 March 2020 - 16:52:46

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
В Пазарджик ще бъдат изградени център за работа с деца на улицата и приют за възрастни
Уличното осветление в Пазарджик ще се поднови с лед осветление
Заради кърлежите Областният управител свиква извънредно заседание на епизоотичната комисия
На извънредно заседание Общински съвет-Велинград прие декларация срещу откриването на мина „Грънчарица- център”
Тодор Попов: Започваме модернизация на уличното осветление в Пазарджик
Министър Теменужка Петкова и Тодор Попов подписаха в Пазарджик договора за уличното осветление
Община Пещера кандидатства с проект за подмяна на уличното осветление със светодиодно
Пътищата са почистени и опесъчени в Пещерско, отстраняват се аварии на уличното осветление
На заседанието на ОбС-Пещера на 27 февруари ще се обсъждат социалните усруги и проект за подмяна на уличното осветление
Бюджетът на Община Пазарджик ще бъде гласуван на извънредно заседание на 2 февруариТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.8087 сек., 1.7099 от тях за заявки.