RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
В Пазарджик ще бъдат изградени център за работа с деца на улицата и приют за възрастни
Деца

В Пазарджик ще има център за работа с деца на улицата и приют за бездомни. Те ще бъдат изградени по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Приютът за лица ще е с капацитет 25 човека, а Центърът за работа с деца на улицата - 30 деца.


Приют за лица ще се намира на ул. „В. Априлов“, Център за работа с деца на улицата ще се намира на ул. „Преспа“ №75 в гр. Пазарджик. Центърът ще представлява обновяване и оборудване на съществуваща сграда, собственост на Община Пазарджик и цели да бъде насочен към предоставяне на широкообхватна социална услуга, която да доведе до преодоляване на бедността и социалната изолация на децата. Услугата ще осигури закрила и подкрепа на деца от гр. Пазарджик в социален риск чрез предоставяне на дневна грижа. Ще се осигурят условия за равен достъп на всяко дете до цялостната мрежа от здравни, социални и образователни услуги и придобиване на умения за самостоятелен живот. Приютът ще бъде новопостроена и оборудвана сграда в имот, собственост на Община Пазарджик. В него се цели предлагане на комплекс от дейности, които създават условия за подкрепа на лица на улицата и техните семейства. Това е част от превантивна политика, насочена към подобряване качеството на живот на лицата на улицата с оглед предотвратяване на повторното им връщане на улицата и откъсване от неблагоприятната среда. Това съобщи на онлайн пресконференция Радослав Пешалов – управител на ОИЦ-Пазарджик.

Проектът се финансира от, Приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“ и е на стойност 1 549 352,68 лв., от които 232 402,90 лв. са национално съфинансиране, а 1 316 949,78 лв. е финансирането от Европейския фонд за регионално развитие.

Проектът е насочен към повишаване на качеството на живот на маргинализирани групи чрез решаване на социалните проблеми, свързани с необходимост от разкриване на иновативни социални услуги за деца и възрастни чрез "Изграждане на Приют за лица и Център за работа с деца на улицата в град Пазарджик".

Нуждата от такива институции е голяма, тъй като най-близкият действащ приют е в Пловдив, а в региона на Пазарджик до момента няма такава действаща услуга. Двете институции трябва да бъдат изградени до март 2022 г.

proekt_detsa2021.jpg


Тази страница е видяна: 642

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 02 March 2021 - 13:43:46

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Извънредно заседание на ОбС-Пазарджик заради проекти за уличното осветление и за Център за работа с деца и приют
В Центъра за работа с деца от улицата здравни експерти започват поредица обучения за профилактика на здравето
В Пазарджик ще се строи приют за бездомни възрастни хора за малко над 1 млн. лева
В. Рашидов:Да бъдат изградени бюстове на братята откриватели на Панагюрското съкровище
Детска площадка и парково пространство в Стрелча ще бъдат изградени по проекти
В Пазарджик ще има дневен център за възрастни с необходимост от постоянна медицинска грижа
Две спортни игрища ще бъдат изградени в ПГХВТ „Атанас Ченгелев“ в Пещера по проект на общината
Започва проектиране и строителство на Западния околовръстен път – трите му участъка трябва да бъдат изградени за две години
В Българо-германския център в Пазарджик ще се обучават младежи по системата на дуалното обучение за работа в Penny Маркет
Кръстю Кичов ще докладва Общинския план за защита при бедствия, Пазарджик има 22 000 противогаза за възрастни и 20 000 за децаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.7859 сек., 1.6877 от тях за заявки.