RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
В Българо-германския център в Пазарджик ще се обучават младежи по системата на дуалното обучение за работа в Penny Маркет

БГЦПО Пазарджик, Българо-германският център в Пазарджик представи нов проект, по който започва обучение на млади специалисти. Проектът се реализира от Penny Маркет България в сътрудничество с Германо-българската индустриално-търговска камара и Българо-германски център за професионално обучение (БГЦПО). Проектът е за дуално обучение.

На пресконференция в Пазарджик бяха представени обучените наставници и младежите, които ще проведат двугодишното дуално обучение. В предварителни подбор са участвали около 400 кандидата, одобрените са 8 на брой. На представянето на проекта присъстваха зам. областните управители Гинче Караминова и Стефан Мирев.
Инициативата осигурява възможност на младежи да придобият професионална квалификация по професия „Търговски представител търговия на дребно и едро“, след което да продължат своята кариера като ръководители в магазините на веригата Penny Маркет България. Обучените младежи ще работят в магазините в градовете Бяла Слатина, Асеновград, Сливен, Нови Пазар и Казанлък.
Дуалното обучение, което в момента набира популярност в България, е широко разпространено в западноевропейските държави. То е комбинацията от теоретични и практични занятия, като по-голяма част от учебните часове ще се провеждат в реални условия в магазините на Penny Маркет България, а преподаватели ще бъдат специално обучени служители на компанията. Комбинацията от обучение и практика е високо ефективен метод, който позволява придобитите на книга знания веднага да бъдат приложени и изпитани в реални работни условия.
В разговора си с представителите на Българо-германската индустриална търговска камара, зам. областният управител Гинче Караминова каза, че бизнесът от региона проявява интерес към дуалното обучение и в общините Пазарджик и Панагюрище, фирмите и професионалните гимназии по места се опитват да приложат тази система на обучение.
Младежите, привлечени в проекта, ще бъдат назначени на трудов договор в компанията първоначално като касиери и ще получават възнаграждение съгласно нивата за заеманата длъжност, а разходите за обучението изцяло се поемат от Penny Маркет България.


Тази страница е видяна: 2004

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 24 February 2015 - 18:17:43

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Социалният министър и вицепремиер Йордан Христосков ще посети Българо-германския център в Пазарджик
В център „Човеколюбие” - обучение на консултанти, които ще подкрепят хора с увреждания в намирането на работа
В Ракитово ще обучават ментори за работа с проблемни деца
Преподаватели и медиатори ще се обучават за работа в мултикултурна среда
Читалищни дейци ще се обучават за работа в условията на коронавирус
Експерти от региона за работа с деца ще се обучават по превенция на насилието и тормоза в училище
В Пазарджик ще бъдат изградени център за работа с деца на улицата и приют за възрастни
Младежи се обучават за етикета и протокола в бизнеса, политиката и човешките ресурси
Работодатели и младежи без работа се срещнаха на Трудовата борса, организирана от Бюрото по труда в Пазарджик
Извънредно заседание на ОбС-Пазарджик заради проекти за уличното осветление и за Център за работа с деца и приютТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.7801 сек., 1.6827 от тях за заявки.