RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Министър Теменужка Петкова и Тодор Попов подписаха в Пазарджик договора за уличното осветление
Пазарджик
Министърът на енергетиката Теменужка Петкова посети Пазарджик за подписването на договора по проекта за обновяване на уличното осветление. Проектът на Община Пазарджик е един от 20-те, одобрени, от общо 107 подадени проектни предложения на общините, подчерта министър Петкова и поздрави екипа на Общината по думите ѝ за „чудесния проект”.
„Наистина проектът е изключително важен, защото енергийната ефективност на уличното осветление е общоевропейски приоритет и не случайно в плана за възстановяване и устойчивост във връзка с Covid-19 сме заложили специална мярка, свързана с финансиране на българските общини до 352 милиона лева, за да могат общините да довършат модернизирането на своето улично осветление, така че да има ефект за хората и да се реализира спестяване по отношение на бюджета”, посочи министър Петкова. Тя уточни, че до дни се очаква одобрение на този план от страна на Европейската комисия, след което всяка община ще може да подаде своя проект.
„Благодаря на министър Петкова, че дойде лично да ни уважи - това е въпрос на отношение към Община Пазарджик, защото най-после ние подписваме дългоочаквания договор, свързан с т.нар. норвежки проект, с който ще реновираме и подменим част от уличното осветление. Вече избрахме изпълнител и след днешния ден ще стартираме реалните дейности по този важен за нас проект. Пред нас стои предизвикателството да се възползваме и от другите механизми след одобряване на националния план за справяне с коронакризата и до края на 2022 да направим необходимото целият град и всички населени места от общината да бъдат с подменено улично осветление”, каза кметът на Пазарджик, след като постави подписа си под договора.
Тодор Попов посочи, че изпълнението на проекта за реновиране на уличното осветление ще гарантира на първо място по-добра осветяемост, а на второ място - икономии. Годишно Община Пазарджик плаща над 1 милион и 200 хиляди лева за улично осветление, като с този проект се очаква реализираните икономии да бъдат в размер на 500 хиляди лева, които да се използват за други дейности, свързани с подобряване на физическата среда в нашата община.
Пазарджик


Тази страница е видяна: 700

 Публикувано от: pamedia на Wednesday 24 February 2021 - 15:32:44

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Тодор Попов: Започваме модернизация на уличното осветление в Пазарджик
Уличното осветление в Пазарджик ще се поднови с лед осветление
Кметът на Велинград д-р Коев и министър Нено Димов подписаха договора за изграждане на сепарираща и претоварна станция за отпадъците на Велинград и Ракитово
Министърът на енергетиката Теменужка Петкова и областният координатор на ГЕРБ-Пазарджик Найден Шопов посетиха хидроенергийния комплекс Белмекен-Сестримо-Момина клисура
Министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще открие нови технологични мощности в „Асарел“ - инвестицията надхвърля 60 млн. лв.
Извънредно заседание на ОбС-Пазарджик заради проекти за уличното осветление и за Център за работа с деца и приют
Тодор Попов: Консорциум "Осветление- Пазарджик"ще подменя уличните осветителни тела
Министър Мл. Маринов връчи плакет за заслуги на кмета на Пазарджик Тодор Попов
Община Пещера кандидатства с проект за подмяна на уличното осветление със светодиодно
Пътищата са почистени и опесъчени в Пещерско, отстраняват се аварии на уличното осветлениеТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6327 сек., 1.5236 от тях за заявки.