RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Осигурени са 1 215 907,00 лв. за подмяна на ВиК и асфалтиране на улици в град Пещера
Пещера
С Решение на Министерски съвет /МС/ за Община Пещера са осигурени средства в размер на  1 215 907,00 лв. с ДДС за реализацията на приоритетни инвестиционни намерения на Община Пещера. Специалистите в общинска администрация са изготвили работни проекти за реконструкция, която касае подмяна на ВиК мрежата по  ул. „ Иван Вазов “, ул.„ Изгрев и ул.                „ Георги Кьосеиванов “ на обща стойност 400 000 лв. с ДДС. Дирекция Териториално и Селищно Устройство /ТСУ/ уточнява, че съществуващата подземна комуникация - водопровод и канализация  по тези улици са изградени през 50-те години, от азбестоциментови тръби, които са изключително амортизирани. Това води до постоянни аварии, често спиране на водоподаването и лошо качество на питейната вода. След подмяна на ВиК мрежата по тези улици ще бъде положен нов асфалт и ще бъдат рехабилитирани тротоарните площи.
Община Пещера има и съгласувани работни проекти за рехабилитация  на  ул. „Стефан Караджа" и ул. „Симон Налбант“  на обща стойност 815 907,00 лв. с ДДС.
„Тези улици представляват основни транспортни артерии, които свързват най-големия жилищен квартал „Изгрев“ на града с централна градска част, бизнес зоната и осигуряват бърза връзка с източен околовръстен път по ул. „Хан Пресиян“ до републикански път II-37 Панагюрище-Пазарджик-Пещера“, каза Йордан Младенов- кмет на Общината. По неговите думи съществуващата настилка по тези улици е в много лошо експлоатационно състояние, констатирани са множество дупки, пукнатини, на места настилката липсва, голяма част от тротоари и бордюри  по дължината на трасетата са компрометирани. „С осигурените от МС 1 215 907,00 лв. за подмяна на съществуваща ВиК мрежа и асфалтиране на пътни участъци ще се  повиши качеството на живот на населението, ще се привлекат нови инвестиции и ще се създадат нови възможности за регионална конкурентоспособност на общината като цяло“, допълни Младенов.

Тази страница е видяна: 1862

 Публикувано от: pamedia на Thursday 19 December 2019 - 16:08:45

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Тече процедура за избор на изпълнител за асфалтиране на разкопани от много години улици в Исперихово
Малко над 6 милиона лева за ремонт на улици и подмяна на водопроводи ще получат 6 общини от Пазарджишка област
3 млн. лв. за Западния околовръстен, 2,5 млн. лв. за асфалтиране на отсечката до магистралата, отпада ремонтът на Пазарджик-Пещера-Батак
Община Пещера кандидатства с проект за подмяна на уличното осветление със светодиодно
На заседанието на ОбС-Пещера на 27 февруари ще се обсъждат социалните усруги и проект за подмяна на уличното осветление
Нова мултифункционална машина за миене на улици закупи Община Пещера
Депутатът от Парламентарната група на РБ Бойка Маринска ще има приемна в град Пещера в понеделник
Мостът над Луда Яна е пред асфалтиране
Арх. Сарамбелиев: Един град е град благодарение на паузите между сградите
Ще стане ли Пазарджик модерен и богат град след изборите? ( или какво е общото между Берлин и нашия град )Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5047 сек., 1.4052 от тях за заявки.