RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
3 млн. лв. за Западния околовръстен, 2,5 млн. лв. за асфалтиране на отсечката до магистралата, отпада ремонтът на Пазарджик-Пещера-Батак

За изграждането на първия етап на Западния околовръстен път в публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите” през настоящата година  са планирани средства в размер на 3 млн. лева. Това съобщи кметът на Пазарджик и председател на НСОРБ Тодор Попов.
Предстои да бъде подписано споразумение за сътрудничество с АПИ, тъй като трасето е част от републикански път II-37. Община Пазарджик ще извърши дейностите по отчуждаване на имотите, които не са общинска собственост и попадат в трасето, а възлагането на строителните дейности и контролът по изпълнението ще се извършват от АПИ.
С допълнителни 2,5  млн. лв ще бъде извършен и ремонт на частта от път II-37 в участъка от автомагистрала „Тракия” до входа на гр. Пазарджик.
И двата проекта са внесени в Междуведомствената комисия от областния управител Иван Йорданов. Третият, внесен от него проект - ремонт на пътя  Пазарджик-Пещера-Батак, отпада от програмата за тази година.
"Догодина ще го включим и него. Той е важна пътна отсечка. Пък е и почнат донякъде, недовършен. Но той е и по-скъпичък - около 12 млн. лв.," коментира Попов. Той прогнозира, че следващата година ще продължи и изграждането на Западния околовръстен път с втория му етап.
"Той технически е труден, технологията е такава, че повече от 5-6 млн. лв. няма как да се усвояват", поясни кметът на Пазарджик.


Тази страница е видяна: 2001

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 04 February 2014 - 15:24:38

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
ГЕРБ за градоустройството на Пазарджик обещава: проектиране на Западния околовръстен път, на локалните пътища за Пловдив и магистралата, цялостен воден цикъл и почистване на речните корита
За депото и западния околовръстен път Община Пазарджик ще търси подкрепата на областния
Ремонтът на мост затваря денем отсечката от пътя Варвара-Гара Костандово
Чакаме премиера в четвъртък да обяви за Западния околовръстен път
Започва отчуждаването на земеделски земи край Западния околовръстен път
Финансирането на Западния околовръстен път обсъдиха представители на държавната и местната власт
До края на февруари трябва да бъде избран инженеринговият изпълнител на Западния околовръстен
Започва проектиране и строителство на Западния околовръстен път – трите му участъка трябва да бъдат изградени за две години
С ремонта на ул."Стоян Ангелов" започва изграждането на Западния околовръстен път
От кръгово на Бошулско шосе до мост "Атлантик" ще е само първият етап на Западния околовръстен пътТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.8035 сек., 1.6886 от тях за заявки.