RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Право на отговор от Община Пещера: При най-много сключени договори за саниране, стойността на финансовите корекции е най-малка

Пещера

Позиция на Община Пещера във връзка с изнесена информация относно финансови корекции по проектите за саниране на жилища:

За пореден път едни цифри се четат спекулативно. Разбираме, че се намираме в предизборна кампания и опонентите на кметът, ръководил Община Пещера през последните 4 години се опитват да извадят дивидент от всяко нещо. Но да се спекулира с това, че общината има най-много наложени корекции от всички в Пазарджишка област, които работят по ОП “Региони в растеж“, без да се изказват фактите до край, не отива на някой, който има желание да бъде кмет.


Да, има наложени финансови корекции и те може да са 40 на брой, но пък са най-малко като крайна сума. С 40 финансови корекции, Община Пещера би трябвало да заплати малко над 200 000 лв. Все още обаче част от тези наложени корекции се оспорват в съда и не са окончателни.

А да са 40 на брой причината е, че нашата община е санирала най-голям брой жилищни сгради по тази програма. 9 от корекциите са с гръмките 25 %, но тяхната стойност е общо 9 800 лв., 14 от корекциите са по 10%, но те са на обща стойност 20 000 лв. Останалите са на договорите за строително – монтажните работи и са на обща стойност 180 000 лв.

За сравнение ще посочим, че друга община от нашата област има наложени само 2 финансови корекции, но те са на обща стойност 520 000 лв.

Ние няма да сочим с пръст други общини, показвайки, че при най-много сключени договори, финансовите санкции за Община Пещера са най-малки като стойност, защото няма да е етично. Но приканваме участниците в кметската надпревара да не злоупотребяват с една или друга информация, касаеща Община Пещера, а да се уповават на реални данни, изнесени в пълния им вид.

Освен това никъде в изписаните гръмки слова за корекциите няма нито дума защо са наложени те. В голямата си част са за това, че на санираните къщи не са поставени рампи за трудноподвижни хора, от които няма нужда и нямат връзка с енергийната ефективност. В момента текат преговори с ОП “Региони в растеж“ това изискване да отпадне, а така ще отпаднат и корекциите. Екипът на община Пещера, който участва в изпълнението на тези проекти, е част от преговорния екип на Националното сдружение на общините.


Тази страница е видяна: 1228

 Публикувано от: pamedia на Thursday 24 October 2019 - 15:49:45

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Пазарджик е в първата петица по сключени договори за саниране на жилищни блокове
Право на отговор от Иван Евстатиев, кандидат-кмет на община Стрелча
Договори с нови 14 изпълнители за санирането на блокове в Пазарджик ще бъдат сключени до края на месеца
Право на отговор на директора на ПГХХТ-Пазарджик
Община Пещера внесе първите проекти за саниране - на обща стойност 6 503 657,87 лв.
Община Пещера публикува списък с подадените проектни предложения за саниране
Сдружение "Ракурси" се оказва некоректен наемател (Право на отговор)
Бюджетът на Община Пазарджик мина без корекции
Община Стрелча ще спре течовете от неизгодни договори
Община Велинград предлага на строили жилища с отстъпено право на строеж да закупят земятаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.4913 сек., 1.4051 от тях за заявки.