RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Пазарджик е в първата петица по сключени договори за саниране на жилищни блокове

Тодор Попов, ПазарджикНа днешната си пресконференция независимият кандидат за кмет на община Пазарджик Тодор Попов представи и останалите 2 стълба от предизборната си програма - "Ефективно управление ресурсите на общината" и "Образование, култура, социална отговорност и демография".

И през следващите години ще положим усилия за ефективно управление ресурсите на общината, като целта е да надградим и предоставяме още по-добри публични услуги за гражданите и бизнеса.
Важни инструменти за постигането на основната ни цел - инвестиции, заетост и повишаване на жизнения стандарт, освен собствените ресурси, са и ефективното ползване на националните и  европейски програми. Трябва да запазим темпото на тази усвояемост, която е добра за нашата община, като завършим започнатите проекти и насочим нашите усилия към следващия планов период. Знаете, там имаме един ресурс от 26 млн. лв., който да инвестираме в такъв вид дейности, които ще доведат до подобряване качеството на физическата среда, така и до повече трудова заетос, посочи Попов. Той отбеляза като важна задача  и реализацията на програмата  за енергийна ефективност.
" 38 блока вече имат сключени договори, което нарежда Пазарджик в първата петица на България", съобщи независимият кандидат и поясни, че  този тип енергийна ефективност ще продължи по-малките жилища по "Региони в растеж".Предвиденият ресурс там е 7 млн. лева.
Важен акцент е и тези дейности, които ние успяхме да развием през годините, свързани с енергийната ефективност на училища и детски градини - останаха само 3 училища, които трябва да обезпечим. Това са: "Д. Гачев", "Петър Берон" и "Любен Каравелов", каза още Попов

При всички положения трябва да запазим традициите и да надграждаме по отношение на местни състави, балет, танци, каквито имаме в Младежкия дом, ОДК.
Трябва да продължим и ппрограмата "Ин витро". Най-хубавото за тези  години е, че са се родили 8 бебета с помощта на тази програма.

Не на последно място всичко в областта на културата, което ни легитимира като интересна местна общност, богата на културни традиции, трябва да продължи да бъде подкрепяно.
Пазарджик е в първата тройка на общините в България по широка спектърност на предоставяните социални услуги. А това е важно, защото отношението към социалните аутсайдери в една местна общност е белег за цивилизоваността й. И това прави чест на всички нас, заяви независимият кандидат. Той е категоричен, че "по отношение на важната социална дейност, наречена спорт, Общината трябва да продължи да помага, както и досега на аматьорския спорт и да прави всичко необходимо за обхващането на повече младежи и деца и приобщаването им към спортния дух и традиции.

Тодор Попов се спря по-подробно и на формулираната в предизборната му платформа идея за възстановяване на професионалните отбори в двата типични за Пазарджик спорта - волейбол и футбол.

" Очакванията ни са, че през оставащите 10 дни тази кампания срещу нас ще се засилва. Нищо не може да ни изненада. Ние на всеки хвърлен камък ще отвърнем с усмивка. Другата седмица ще направим първата копка на депото - докато другите говорят, ние продължаваме да работим."  Така кратко  Тодор Попов отговори на журналистически въпрос за коментара му на течащата предизборна кампания.Тази страница е видяна: 1427

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 13 October 2015 - 14:48:57

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Договори с нови 14 изпълнители за санирането на блокове в Пазарджик ще бъдат сключени до края на месеца
Право на отговор от Община Пещера: При най-много сключени договори за саниране, стойността на финансовите корекции е най-малка
12 различни фирми ще санират поредните жилищни блокове в Пазарджик
Информация от Община Пазарджик за стъпките за саниране на панелни блокове
Община Пазарджик откри обществена поръчка за саниране на нови 14 жилищни блока за близо 14 млн. лв.
Пожарникари са гасили два самозапалили се автомобила, премахвали са ледени висулки от жилищни блокове
Започва техническото обследване на първите блокове в Панагюрище по програмата за безплатно саниране
В Пещера започна мащабно саниране на жилищни и обществени сгради
Месец и половина до крайния срок за кандидатстване за саниране на жилищни сгради в Пещера
Първи одобрени проекти за саниране на блокове по "Енергийна ефективност" в ПещераТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5136 сек., 1.4156 от тях за заявки.