Новина: Пазарджик е в първата петица по сключени договори за саниране на жилищни блокове
(Категория: Избори)
Публикувано от pamedia
Tuesday 13 October 2015 - 14:48:57


Тодор Попов, ПазарджикНа днешната си пресконференция независимият кандидат за кмет на община Пазарджик Тодор Попов представи и останалите 2 стълба от предизборната си програма - "Ефективно управление ресурсите на общината" и "Образование, култура, социална отговорност и демография".И през следващите години ще положим усилия за ефективно управление ресурсите на общината, като целта е да надградим и предоставяме още по-добри публични услуги за гражданите и бизнеса.
Важни инструменти за постигането на основната ни цел - инвестиции, заетост и повишаване на жизнения стандарт, освен собствените ресурси, са и ефективното ползване на националните и  европейски програми. Трябва да запазим темпото на тази усвояемост, която е добра за нашата община, като завършим започнатите проекти и насочим нашите усилия към следващия планов период. Знаете, там имаме един ресурс от 26 млн. лв., който да инвестираме в такъв вид дейности, които ще доведат до подобряване качеството на физическата среда, така и до повече трудова заетос, посочи Попов. Той отбеляза като важна задача  и реализацията на програмата  за енергийна ефективност.
" 38 блока вече имат сключени договори, което нарежда Пазарджик в първата петица на България", съобщи независимият кандидат и поясни, че  този тип енергийна ефективност ще продължи по-малките жилища по "Региони в растеж".Предвиденият ресурс там е 7 млн. лева.
Важен акцент е и тези дейности, които ние успяхме да развием през годините, свързани с енергийната ефективност на училища и детски градини - останаха само 3 училища, които трябва да обезпечим. Това са: "Д. Гачев", "Петър Берон" и "Любен Каравелов", каза още Попов

При всички положения трябва да запазим традициите и да надграждаме по отношение на местни състави, балет, танци, каквито имаме в Младежкия дом, ОДК.
Трябва да продължим и ппрограмата "Ин витро". Най-хубавото за тези  години е, че са се родили 8 бебета с помощта на тази програма.

Не на последно място всичко в областта на културата, което ни легитимира като интересна местна общност, богата на културни традиции, трябва да продължи да бъде подкрепяно.
Пазарджик е в първата тройка на общините в България по широка спектърност на предоставяните социални услуги. А това е важно, защото отношението към социалните аутсайдери в една местна общност е белег за цивилизоваността й. И това прави чест на всички нас, заяви независимият кандидат. Той е категоричен, че "по отношение на важната социална дейност, наречена спорт, Общината трябва да продължи да помага, както и досега на аматьорския спорт и да прави всичко необходимо за обхващането на повече младежи и деца и приобщаването им към спортния дух и традиции.

Тодор Попов се спря по-подробно и на формулираната в предизборната му платформа идея за възстановяване на професионалните отбори в двата типични за Пазарджик спорта - волейбол и футбол.

" Очакванията ни са, че през оставащите 10 дни тази кампания срещу нас ще се засилва. Нищо не може да ни изненада. Ние на всеки хвърлен камък ще отвърнем с усмивка. Другата седмица ще направим първата копка на депото - докато другите говорят, ние продължаваме да работим."  Така кратко  Тодор Попов отговори на журналистически въпрос за коментара му на течащата предизборна кампания.
Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.9795 )


Време за изпълнение: 0.0504 сек., 0.0089 от тях за заявки.