RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Бюджетът на Община Пазарджик мина без корекции

Георги ГайдаровБез промени в основното предложение бюджетът на Община Пазарджик получи подкрепата на 27 съветници и беше приет. Осем гласуваха против и един се въздържа.
Общата рамка на бюджета за настоящата година е 53 милиона 667 хиляди лева, като размерът на собствените приходи е 20,5 млн.лв.
Първо на гласуване беше подложено предложението на общинския съветник от Коалиция на предприемачите Евтим Янев 
за оттеглянето на точката за бюджета, тъй като нормативното изискване е той да се гледа заедно с отчета. Евтим Янев се позова на Наредбата за общинския бюджет, която се оказа по думите на кмета Тодор Попов „морално остаряла“, тъй като от 2006-та година, когато е приета, досега четири пъти е променян Закона за общинския бюджет, но наредбата не е актуализирана. „Нормативната страна е най-малкият проблем. Не вярвам някой да може да прави планове за бъдещето си без да знае сегашното си състояние, а от нас се иска да приемем такъв план без да сме видели отчетът, от който да стане ясно какво е настоящото положение на общината“, заяви Евтим Янев. Кметът Тодор Попов го репликира, че досега е предоставена достатъчно информация, така че всеки, който е искал, се е запознал с параметрите му.
В хода на дебатите не беше прието нито едно предложение за корекции в първоначалната рамка. Мнозинството не прие предложението на Надя Клисурска от БСП да се намалят представителните разходи на кмета от 65 хиляди на 25 хиляди лева, а остатъкът да бъде за ремонт на залите в Младежкия дом. Отхвърлено беше и предложението ủ да се намали субсидията за „Тролейбусен транспорт“ като за сметка на това се направи ремонт на покрива на театъра.
В хода на дебатите стана ясно, че парите, които училищата събират от отдаване под наем на терени и зали на територията на учебните заведения, ще бъдат връщани в училищата.
В заключителните си изказвания по бюджета представителите на БСП и на представителната група „Тодор Попов за Пазарджик“ Йордан Димитров и Красимир Темнилов бяха на диаметрално противоположни позиции. Според единия бюджетът не дава ясен и категоричен отговор на въпроса как ще се развива общината, а според другия бюджетът е реалистичен, съобразен с условията на продължаващата икономическа криза и целящ постигане на стабилност. 


Тази страница е видяна: 1698

 Публикувано от: pamedia на Thursday 02 February 2012 - 15:16:19

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Бюджетът мина без дебат по същество
Бюджетът на Община Пазарджик надхвърли 106 милиона лева
Бюджетът на Община Пазарджик ще бъде гласуван на извънредно заседание на 2 февруари
Право на отговор от Община Пещера: При най-много сключени договори за саниране, стойността на финансовите корекции е най-малка
Лекарите в МБАЛ Пазарджик: Подаваме оставка, ако бюджетът не се преразгледа
Срокове за проверка и корекции в избирателните списъци
80% от данъчните декларации за доходите са потвърдени електронно без корекции
Денят за размисъл в Пазарджик мина без жалби и сигнали
Кметът: Бюджетът ще запази същите нива
До 3 дни след смяна на регистрационен номер на МПС трябва да се направят корекции за електронната винеткаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.9200 сек., 1.8198 от тях за заявки.