RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Бюджетът на Община Пазарджик надхвърли 106 милиона лева
ОБС Пазарджик

Последната за годината актуализация на бюджета е в дните преди Нова година. На днешното заседание Общинския съвет на Пазарджик прие проекта за актуализация на местните финанси. Бюджетът на Община Пазарджик за 2020 г. беше актуализиран на 106 209 853. От тях държавните дейности са 69 милиона лева, близо 36.5 млн лв да общинските дейности, а държавните дейности, дофинансирани с общински приходи са 686 хиляди лева.


Собствените данъчни приходи възлизат на близо 11 милиона лева, а неданъчните - на 22 милиона лева, от тях най-голям е делът на такса битови отпадъци - близо 12 милиона лева.
В разходната част най-голям е бюджетът за спорт - 6 милиона 152 хиляди лева, като 3.5 милиона лева са за субсидии на спортните клубове. Това беше и повод за критика към кмета от страна на съветници от БСП и „Движение България на гражданите“, на което кметът Тодор Попов отговори, че докато е кмет спортът ще е приоритет. В отговор на въпрос на общинския съветник Евтим Янев за отклонените средства от държавни дейности към местни дейности, кметът заяви, че този въпрос го чува вече 13 години и всяка година дава един и същи отговор и не желае повече да се повтаря. Кметът посочи, че Общината е проверявана ежегодно от Съдебна палата, АДФИ и никога тези държавни институции не са откривали нарушение.

„Тези 5 милиона ги коментираме хиляди пъти, икономисали сме ги от държавни дейности и сме ги използвали за общински, от догодина това ще бъде изчистено. Естествено, че имаме неизпълнение на бюджета, има го навсякъде. Тази година с нищо не е повече от всички останали. Едно нереализирано изпълнение от 3 милиона лева, догодина не правим никакви капиталови разходи, а само с държавни капиталови разходи. Всяка година обяснявам едно и също. Нашият бюджет става  вече 100 милиона лева. Преди 13 години е бил 5 пъти по-малък, управляваме 5 пъти повече финанси. Управляваме нови дейности, пречиствателна станция, депо, сепарираща инсталация, До тук са 35 милиона лева инвестирани, още 6 милиона - за рехабилитация на пътищата. Всички имаме задължения, нормално да е така, годината е тегава, ама сме имали и много по-тежки години. Като сте се загледали в този спорт – да, той е важен, социална дейност е, и спортът е здраве“. Това заяви кметът Тодор Попов в отговор на критиките към бюджет, след което актуализацията на общинската сметка беше приета с гласовете на 27 „За“, 10 „Против“ и двама въздържали се.  Подробната актуализация можете да откриете на сайта на Общинския съвет или да изтеглите от тук - http://www.obspazardzhik.com/dn_red2020/p30122020/1.pdf


Съветниците единодушно приеха предложението услугата „Топъл обяд в условията на COVID-19“ да стане местна дейност по смисъла на Закона за публичните финанси. 250 нуждаещи се лица ще получават топъл обяд, като дейността е в срок до 27 април 2021 г. Услугата е за хора с ниски доходи, под линията на бедност, поставени под карантина, които нямат близки, на които да разчитат.

ОбС Пазарджик


Тази страница е видяна: 740

 Публикувано от: pamedia на Wednesday 30 December 2020 - 12:55:07

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Община Пазарджик е върнала 2 милиона лева по развалените сделки
С 11 милиона лева повече е бюджет 2016 на Община Пазарджик
Община Пазарджик подписа с УниКредит Булбанк договор за кредит от 7 милиона лева
Община Пазарджик ще поиска от правителството да опрости 2 милиона лева безлихвен заем
На 18 септември Община Пазарджик ще избира банка за новия револвиращ кредит от 7 милиона лева
Бюджет 2013 на Община Пазарджик е в размер на 56 милиона лева, от местни данъци трябва да се съберат 2 млн повече
Община Пазарджик ще иска 2 милиона лева безлихвен заем от централния бюджет за покриване на част от задълженията към РИОСВ
1,2 милиона лева отпусна правителството на община Велинград
Кредит в размер на 2 милиона 280 хиляди лева от фонд "ФЛАГ" ще иска Община Пазарджик за компостиращата инсталация
От Община Велинград уточниха за какво ще използват отпуснатите от правителството 2 милиона леваТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6719 сек., 1.5613 от тях за заявки.