RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Областното състезание на Детските полицейски управления излъчи победител
ДПУ

Второто областно състезание „Детско полицейско управление” при ОДМВР-Пазарджик се превърна в истински празник. В него взеха участие 124 деца и техните ръководители от Детските полицейски управления в Пазарджик, Пещера, Септември, Велинград и Панагюрище, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.
ДПУ

Преди състезанието всички доброволци посетиха Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик при Академията на МВР. Там те бяха посрещнати от служители в центъра и им бяха показани етапите от обучението на всеки един полицай. С голям интерес децата посетиха стрелбищния комплекс и се запознаха с видовете въоръжение и снаряжение използвани от българската полиция. Заедно с по-големите батковци и какички бяха и 6-годишните малчугани от група „Буратино” при ОДЗ „Юрий Гагарин” в областния град, които също са искрени приятели на полицаите. Имаше демонстрацията на екипи от Зоналното жандармерийско управление в Пловдив, които специално бяха пристигнали за събитието в Пазарджик. Техники за лична защита, обезвреждане на опасен престъпник, задържане на група от лица – това бяха само част от елементите на действията на жандармеристите пред въодушевените ученици. Разбира се, работата на служебните кучета предизвика огромно въодушевление и желание от страна на присъстващите за се снимат с тях и техните водачи за спомен.      

Малко по-късно започна същинската част от състезанието,     която се проведе в Спортна зала „Васил Левски”.  Дългоочакваното събитие бе открито от директорът на ОДМВР-Пазарджик старши комисар Йордан Рогачев. В залата присъстваха заместник-областният управител г-н Петър Белчев, инспектор Ваня Славчева от Главна дирекция „Национална полиция”, г-жа Елена Паскалева и г-жа Наталия „Кьосева” от РЦ-112 гр.Кърджали, представители на ръководството на областната дирекция и районните управления, „Пътна полиция”, Регионално управление на образованието, Български червен кръст,  Регионалната здравна инспекция, Българската православна църква. Залата бе изпълнена и от много съученици, близки и приятели на доброволците, дошли да ги подкрепят в надпреварата.

Отборите от петте ДПУ в региона демонстрираха усвоените знания и умения в четири различни състезателни елементи: детска полицейска лична защита, оказване на първа долекарска помощ, теоретична игра и състезателна игра по безопасност на движението по пътищата. Всеки състезателен етап бе оценяван от компетентно жури. След оспорвана надпревара и с проява на много знания и умения първото място беше завоювано от доброволците от Детското полицейско управление при  ОУ „Проф. Марин Дринов“ гр. Панагюрище.
В крайна сметка всички деца получиха награди, защото през изтеклата учебна година те и техните ръководители дадоха от себе си много време, желание и ентусиазъм.

Ето и участниците във втория обучителен период на програмата, който стартира през месец октомври 2018г. на територията на област Пазарджик, където бяха сформирани пет „Детски полицейски управления”:
ДПУ
  -    ДПУ при СУ „Христо Ботев“ гр. Септември с ръководители- инсп. Наташа Вучкова- ИДПС в РУ- Септември и педагогически съветник г- жа Доротея Никова. Директор на училището е г- жа Ивалина Табакова
-    ДПУ при СУ „Св.Св. Кирил и Методий“ гр. Велинград с ръководители мл. експ. Здравко Пашов от РУ- Велинград и г- жа Антонина Палова. Директор на училището г- жа Ани Василева.
-    ДПУ при ОУ „П. Р. Славейков“ гр. Пещера с ръководители инсп. Иван Христев от РУ- Пещера и г- жа Сема Бурнусузова. Директор на училището г- жа Пенка Христоскова .
-    ДПУ при ОУ „Проф. Марин Дринов“ гр. Панагюрище с ръководители инсп. Павлин Караколев от РУ- Панагюрище и г- жа Павлинка Обретенова. Директор на училището е г- жа Екатерина Футекова.
-     ОУ  “ Проф. Иван Батаклиев“ гр. Пазарджик с ръководители ст. инсп. Мариана Димитрова от РУ- Пазарджик и г- жа Софка Симонова. Директор на училището е г- жа Даниела Кемчева.

Ръководството на ОДМВР-Пазарджик изразява най-сърдечна благодарност към децата, техните преподаватели и директори на учебни заведения, на полицейските служители от отдел ”Охранителна полиция” и Районните управления в региона за усилията и всеотдайността при изпълнение на дейностите от проекта. 

ДПУ


Тази страница е видяна: 1771

 Публикувано от: pamedia на Wednesday 29 May 2019 - 10:44:49

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Доброволците от детските полицейски управления се готвят за първото областно състезание
Детските полицейски управления завършиха учебната година с лагер на Юндола
Деца от детските полицейски управления участват в истински акции на пътя
Доброволците от Детските полицейски управления при ОДМВР – Пазарджик посетиха институции и забележителности в столицата
Детските полицейски управления в Пазарджик, Велинград, Септември, Пещера и Панагюрище ще продължат дейността си и догодина
Детските полицейски управления от областта участват в Националния преглед по полицейска лична защита и карате
Децата от Детските полицейски управления в Пазарджик, Пещера и Септември се запознаха с принципите и работата на телефон 112
Общинското състезание „Народните будители и аз” ще излъчи финалистите
Три отбора от Пазарджик отиват на Областното състезание „Народните будители и аз”
Нови пет детски полицейски управленияТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6778 сек., 1.5736 от тях за заявки.