RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Деца от детските полицейски управления участват в истински акции на пътя

Детско полицейско управление

В различни инициативи и дейности през декември са участвали децата от Детските полицейски управления (ДПУ) на територията на Област Пазарджик. Доброволците от ДПУ при НУ „Никола Фурнаджиев“ гр. Пазарджик са посетили църквата „Св. св.Константин и Елена“, за да научат повече за празника Рождество Христово. През тази седмица всички деца от останалите четири детски полицейски управления в областта също ще посетят православни храмове в Септември, Пещера, Велинград и Панагюрище.


Втората и последна обучителна година по Национална превантивна програма „Детско полицейско управление“ стартира през октомври и вече три месеца продължават ежеседмично занятията на доброволците от ДПУ при ОДМВР- Пазарджик в училищата: НУ „Никола Фурнаджиев“ - Пазарджик, СУ „Христо Ботев“ - Септември, СУ „Св.св. Кирил и Методий“ - Велинград, ОУ „Проф. Марин Дринов“ - Панагюрище и ОУ „Свети Патриарх Евтимий“ - Пещера. Освен към  познатите до сега модули „Детска полицейска лична защита“, „Оказване на долекарска помощ“ и „Безопасност на движението“, децата  с интерес подхождат и към изключително актуалните теми днес в училище, предвидени   в модул „Социални умения“- „Как по- добре да работим в група“, „Как да се справим с   агресивното недопустимо поведение“ , „Как да общувам с моите връстници“ и др. По този модул с доброволците от ДПУ работят съответно  психолози от МКБППМН към общините Пазарджик, Панагюрище и Велинград, които от тази година се включиха като партньори в програмата, а в останалите ДПУ – психолози от съответното училище. Някои от тях посетиха и Районен съд-Пазарджик, където на място се запознаха с работата на съдиите и прокурорите.

Доброволците активно работят и по идеен проект „Как ДПУ променя нашия град“. Така, че не се учудвайте, ако в Пазарджик и в Септември на улицата ви изненадат деца, които участват в съвместни акции със служители от „Пътна полиция“ и ви дават съвети за безопасно поведение и за спазване правилата за движение. Учениците от Велинград ще разпространяват сред своите връстници идеи за безопасно сърфиране в интернет и как да разпознаят опасността в киберпространството , а в гр. Панагюрище ще се обявят срещу домашното насилие и ще помогнат на деца и възрастни да разпознават признаците му. В гр. Пещера доброволците ще предават натрупаните до момента знания и умения по различните модули от ДПУ и на други ученици в града. Като специална награда доброволците от Пазарджик получиха и календари, в чието разработване са взели лично участие. 


Тази страница е видяна: 937

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 19 December 2017 - 17:24:45

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Детските полицейски управления от областта участват в Националния преглед по полицейска лична защита и карате
Областното състезание на Детските полицейски управления излъчи победител
Детските полицейски управления завършиха учебната година с лагер на Юндола
Доброволците от детските полицейски управления се готвят за първото областно състезание
Доброволците от Детските полицейски управления при ОДМВР – Пазарджик посетиха институции и забележителности в столицата
Детските полицейски управления в Пазарджик, Велинград, Септември, Пещера и Панагюрище ще продължат дейността си и догодина
Децата от Детските полицейски управления в Пазарджик, Пещера и Септември се запознаха с принципите и работата на телефон 112
Деца от Велинград и Пещера гостуваха на местните полицейски управления
Нови пет детски полицейски управления
Полицейски акции през уикенда в заведения и на пътищаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.4668 сек., 1.3688 от тях за заявки.