RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Тодор Попов: За тези 12 години сме изградили 4 църкви, строим още 3. Продължаваме да подкрепяме дейността на Светата православна църква
 
Пазарджик
В края на вчерашното заседание на Общинския съвет кметът Тодор Попов отговори на питане на архейерейското настоятелство от 2017 година дали Общината има възможност да предостави терен в Гробищния парк на Пазарджик за изграждане на православен храм. Питането бе предадено от общинският съветник Чавдар Чавдаров, а в отговора си Кметът обясни:

"Говорили сме с отец Яков преди 2 години, но когато обсъждахме какво можем да предоставим ние като терен, се оказа, че ние разполагаме с много малко пространство. Гробищният ни парк е много отеснял. Изкупихме 4 декара, сега ще изкопим още четири, за да може тази година временно да се реши проблема. Но от слдващаите години трябва да отчуждаваме имоти. Тече дълга процедура, тъй като собствениците обжалват.
Пространството е малко и тогава самите представители на архиерейството прецениха, че това, което можем да им дадем като територия,  би стигнала за изграждането на малък храм, параклис. И те не го приеха като идея. От тогава няма нищо друго по темата от тях, в официален вид.
Но аз съм им казал ясно и категорично, че ние продължаваме да подпомагаме дейността на Светата православна църква. Ние сме първата Община в България, която прехвърли абсолютно цялата собственост на всички терени, върху които има църковни имоти. Построили сме за тези 12 години 4 църкви и в момента строим още 3.
Но ако те искат там да стане нещо,това трябва да стане по тяхна инициатива и с техни средства. Ако има промяна в тяхната позиция, нека се обадят, но това да стане и по официалния ред."


.


Тази страница е видяна: 1291

 Публикувано от: pamedia на Friday 26 April 2019 - 09:43:18

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Тодор Попов: Продължаваме да надграждаме
ВМРО: Подкрепяме Тодор Попов. Убедени сме, че ще бъде избран още на първи тур
Тодор Попов: Продължаваме обновяването на Градския пазар в Пазарджик
Тодор Попов: Имаме най-високото доверие, след пет дни продължаваме заедно
Тодор Попов: Продължаваме да осигуряваме топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация на хора от уязвими групи в Община Пазарджик
Тодор Попов:Оставам тук, на село! Нито ще бъда кандидат на някой, нито ме интересуват тези неща /видео/
Тодор Попов: Заплатите на кметовете на кметства са по норматив на държавата. За 10 години 10% е най-малкото, което те заслужават
Тодор Попов връчи културен чек на директорки на детски градини с над 40 години опит в системата на образованието
Тодор Попов: Във волейбола ще сме шампиони до 2 години, в отбора ще има промени, докато не уцелим правилните хора
Тодор Попов: До 4 години нито един град от мащабите на Пазарджик няма да има спортна база като нашатаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5660 сек., 1.4684 от тях за заявки.