RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ инициира мрежа от иновативни училища
Пазарджик Иновативни училища

По повод своята 70-годишна история и 120 години от построяване на сградата, обявена за паметник на културата, ОУ „Проф. Ив. Батаклиев” организира няколко събития от голям интерес не само за училището и града, но и за преподаватели от цялата страна.


Вчера се проведе областна конференция на иновативните училища, организирана от ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ с подкрепата на РУО – Пазарджик и в партньорство с ПУ „П. Хилендарски” в лицето на проф. д-р Галин Цоков - директор на Департамента за квалификация и професионално развитие на педагогическите специалисти при ПУ „Паисий Хилендарски” и зам.-декан на Педагогическия факултет към ПУ,  член на Комисията на иновативните училища към МОН, както и г-н Александър Ангелов - управител на Център за творческо обучение, докторант по „Управление на образованието” и член на комисията на иновативните училища към МОН. С провеждането на конференцията екипът на ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ си е поставил и една амбициозна задача – да създаде мрежа на иновативните училища от област Пазарджик. Участници в конференцията бяха всичките 9 иновативни училища от област Пазарджик и  основно училище „Петко Р. Славейков“ от гр. Стара Загора.

В края на конференцията организаторите представиха сайт, създаден от тях с цел споделяне на добри практики и инициативи. На финала директорът на ОУ „Проф. Ив. Батаклиев” - Даниела Кемчева - прикани  учители и директори да се включат възможно най-скоро в него. „Да се вдъхновяваме, поглеждайки в бъдещето, като начертаем пътя, по който образованието може да ни отведе там“, каза Даниела Кемчева.
Пазарджик, Иновативни училища
На 31 октомври, от 11.00 ч. в ДКТ „К. Величков” училището организира тържествен концерт под надслов „70 години традиции, вдъхновение, иновации”. На концерта са поканени бивши учители и възпитаници, които след концерта ще посетят училището. По-късно през деня, от 14:00 ч. ще се реализира инициативата „Училището и кварталът” – една идея за мястото на отделния човек в комуникацията на днешния свят чрез представяне на съвременните книжовни школи от Тротоара на квартала – учениците ще заемат тротоарното пространство и ще включат минувачите в своята инициатива.
ПазарджикТази страница е видяна: 8951

 Публикувано от: pamedia на Wednesday 31 October 2018 - 12:55:11

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Троен празник отбеляза ОУ „Проф. Иван Батаклиев“
Дарени документи за личния фонд на проф. Иван Батаклиев
Започна изграждането на тоалетните в училище „Проф. Иван Батаклиев“
Музеят отбелязва 130-та годишнина от рождението на проф Иван Батаклиев с изложба
Пазарджик е домакин на научна конференция, посветена на проф. Иван Батаклиев
Учениците от ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ опаковат в книжна кинолента училището
Училище „Проф. Иван Батаклиев“ ще отбележи 121 години от рождението на патрона
Училище „Проф. Иван Батаклиев“ ще открие паметна плоча на патрона си
„Говорещият град“ изникна в последния час на трети „Б“ от ОУ „Проф. Иван Батаклиев“
Поредица инициативи в ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ по повод Деня на розовата фланелкаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.8336 сек., 1.7367 от тях за заявки.