RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Съветниците на ГЕРБ в Батак протестират срещу предложение на кмета Паунов
 
Батак
Общинските съветници  на ГЕРБ от Община Батак напуснаха заседанието на Общинския съвет в знак на протест срещу опита на кмета Петър Паунов да наложи практика да се вземат решения за общинския дълг „на тъмно“ и в ущърб на населението на общината, съобщиха от областната централа на управляващата партия.
От там уточняват, че протестът е по предложението за приемане на годишен отчет за състоянието и обслужването на общинския дълг в община Батак за 2017 г., а ръководителят на групата общински съветници от ПП ГЕРБ Батак, Атанас Коларов е предложил в залата, да бъде направено публично обсъждане  на точката. Той се позовава на чл.9, ал.1 от Закона за общинския дълг, който задължава кмета на общината ежегодно да внася отчет за дълга като неразделна част от отчета за изпълнението на бюджета на общината. Чл.30, ал.4 от Закона за общинските бюджети пък задължава кмета и администрацията  да извършат  публично обсъждане на отчета на бюджета,  като мястото и датата се обявяват в средствата за масово осведомяване  7 дни предварително  и едва след това документът  се внася в Общинския съвет. Публично обсъждане не е направено до момента от общинската администрация на Батак.
Атанас Коларов е категоричен, че  представеният от кмета Петър Паунов доклад относно „Отчет за касовото изпълнение на бюджета  на община Батак за 2017 година, изпълнение на сметките за средства от Европейския съюз  за 2017 година”  не представлява годишен отчет на общинския бюджет. Според него този отчет не отговаря на чл.30, ал.1 от Закона за общинските бюджети и общинските съветници на Батак от ГЕРБ  отказват да нарушават с гласа си два закона – Закона за общинския дълг и Закона за общинските бюджети, бе категоричен Атанас Коларов.
 
Тази страница е видяна: 4325

 Публикувано от: pamedia на Friday 01 June 2018 - 12:23:48

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
В Батак Петър Паунов от БСП печели на първи тур, в ОбС най-много ще са съветниците от ДПС
Искането за оставка на кмета на Батак Петър Паунов ще бъде внесено на днешното заседание на ОбС
ГЕРБ - Батак внесе жалба за агитация в Нова Махала и ползването на служебен автомобил на кмета на Батак за превоз на избиратели
Съветниците не гласуваха осъдителна декларация срещу кмета
И съветниците от ГЕРБ - Пазарджик ще гласуват срещу бурките на обществени места
Петър Паунов встъпи в четвъртия си кметски мандат в Батак
Четирима кандидати оспорват кметското място на Петър Паунов в Батак
Съветниците отново ще гледат предложение за промяна на собствеността на Зоната на здравето
Стотици протестират в защита на кмета на Септември Марин Рачев
Лекарите от Пазарджик ще протестират на 7 юли срещу насилието над медициТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5131 сек., 1.4568 от тях за заявки.