Новина: Съветниците на ГЕРБ в Батак протестират срещу предложение на кмета Паунов
(Категория: Политика)
Публикувано от pamedia
Friday 01 June 2018 - 12:23:48

 
Батак


Общинските съветници  на ГЕРБ от Община Батак напуснаха заседанието на Общинския съвет в знак на протест срещу опита на кмета Петър Паунов да наложи практика да се вземат решения за общинския дълг „на тъмно“ и в ущърб на населението на общината, съобщиха от областната централа на управляващата партия.
От там уточняват, че протестът е по предложението за приемане на годишен отчет за състоянието и обслужването на общинския дълг в община Батак за 2017 г., а ръководителят на групата общински съветници от ПП ГЕРБ Батак, Атанас Коларов е предложил в залата, да бъде направено публично обсъждане  на точката. Той се позовава на чл.9, ал.1 от Закона за общинския дълг, който задължава кмета на общината ежегодно да внася отчет за дълга като неразделна част от отчета за изпълнението на бюджета на общината. Чл.30, ал.4 от Закона за общинските бюджети пък задължава кмета и администрацията  да извършат  публично обсъждане на отчета на бюджета,  като мястото и датата се обявяват в средствата за масово осведомяване  7 дни предварително  и едва след това документът  се внася в Общинския съвет. Публично обсъждане не е направено до момента от общинската администрация на Батак.
Атанас Коларов е категоричен, че  представеният от кмета Петър Паунов доклад относно „Отчет за касовото изпълнение на бюджета  на община Батак за 2017 година, изпълнение на сметките за средства от Европейския съюз  за 2017 година”  не представлява годишен отчет на общинския бюджет. Според него този отчет не отговаря на чл.30, ал.1 от Закона за общинските бюджети и общинските съветници на Батак от ГЕРБ  отказват да нарушават с гласа си два закона – Закона за общинския дълг и Закона за общинските бюджети, бе категоричен Атанас Коларов.
 

Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.16334 )


Време за изпълнение: 0.0729 сек., 0.0124 от тях за заявки.