RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Победител в първото областно състезание „Детско полицейско управление” е отборът на НУ „Н. Фурнаджиев”

Пазарджик

Общо 112 деца от структурите на детските полицейски управления при СУ „Христо Ботев” в гр.Септември, ОУ „Свети Патриарх Евтимий” в гр.Пещера, СУ „Св.Св. Кирил и Методий” в гр.Велинград, ОУ „Проф. Марин Дринов” в гр.Панагюрище и НУ „Никола Фурнаджиев” в гр.Пазарджик участваха  първото областно състезание „Детско полицейско управление” – 2016/2017.
Краен победител  и носител на призовата купа е детското полицейско управление при Начално училище „Никола Фурнаджиев” в Пазарджик.


В състезанието децата демонстрираха знания и умения придобити в течение на изминалата учебна година в четири основни направления:
- оказване на долекарска помощ
- теоретична подготовка
- детска полицейска лична защита
- състезателна игра за ловкост и бързина.
За доброто настроение се погрижиха детски танцов ансамбъл „Албена” с ръководител Елена Велева при Младежки дом-Пазарджик, танцьори от брейк-школа „Безименните”, гайдаря Ангел Узунов от Пещера. Демонстрация на уменията си направиха възпитаниците на спортен клуб по карате шотокан „Тонус спорт” с ръководител Асен Василев.

Цялата зала притихна, когато на сцената се появиха водачите на служебни кучета от ОДМВР-Пазарджик със своите питомци. Те демонстрираха възможностите на четириногите си партньори за откриване на наркотични вещества, извършване на проверка на гражданин и задържане на агресивен нарушител на обществения ред.

В крайното класиране комплексен победител е тимът на детското полицейско управление при Начално училище „Никола Фурнаджиев” в Пазарджик. На второ и трето място се класираха отборите на ОУ „Проф. Марин Дринов” в гр.Панагюрище и   СУ „Христо Ботев” в гр.Септември.

Оспорваната надпревара се проведе в  пазарджишката зала „Васил Левски”.В нея се включиха. На събитието присъстваха народния представител Даниела Малешкова, заместник-кметът на община Септември  Ивалина Табакова, началниците на отдели „Разследване” и „Охранителна полиция” при ОДМВР-Пазарджик комисарите Блага Крайчева-Улева и Иван Дончев, инспектор Ваня Славчева от Главна дирекция „Национална полиция”, началници на полицейски управления в региона. В залата бяха и представители на партньорите по проекта РУО, РЗИ, Българския червен кръст, Българската православна църква, директори на училища, преподаватели, както и много родители.   

В края на събитието изпълнено с вълнения, емоции, силни страсти за победа, за всички деца имаше приготвена вкусна торта с фойерверки.           

ПазарджикТази страница е видяна: 998

 Публикувано от: pamedia на Monday 15 May 2017 - 11:18:54

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Народният представител от ПП ГЕРБ Димитър Гечев съвместно с кметa на Велинград д-р Костадин Коев откриха първото детско полицейско управление в общината
Доброволците от детските полицейски управления се готвят за първото областно състезание
Вече има и Детско полицейско управление
В пет училища отново ще има Детско полицейско управление
Отборът на БЧК-Пазарджик е победител в Национално състезание на ученическите екипи по първа помощ
В Детско полицейско управление – Пещера се включиха като доброволци 25 ученици
Проектът „Детско полицейско управление“ навлезе във втората си двугодишна фаза
Награди за децата от конкурса за детска рисунка по програмата „Детско полицейско управление“
Здравно-образователният цикъл с експерти от РЗИ-Пазарджик в третия модул от „Детско полицейско управление“ приключи във Велинград
Проект "Детско полицейско управление" стартира през майТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.3810 сек., 1.3018 от тях за заявки.