RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Вече има и Детско полицейско управление

ПазарджикНа официална церемония в НУ "Никола Фурнаджиев" в присъствието на началника на Районното полицейско управление в Пазарджик Ненко Годжевъргов бе създадено Детско полицейско управление. В продължение на две години децата ще бъдат обучавани да следят за спазване на реда и законите в нашата страна.

          


Такива управления ще функционират още в четири училища в областта - в СОУ „Христо Ботев”-Септември, ОУ „професор Марин Дринов” – Панагюрище, ОУ „Свети Патриарх Евтимий” – Пещера и СОУ „Св.Св. Кирил и Методий”-Велинград.
На официалната церемония в Пазарджик шефът на полицията Ненко Годжевъргов и директора на НУ "Никола Фурнаджиев" Георги Бодуров подписаха споразумения за съвместна дейност, а учениците от Детското полицейско управление положиха клетва. Децата се заклеха да помагат на полицията за по-добър ред и сигурност в страната, обещаха да защитават хората, да познават и спазват законите и да не се примиряват с нарушенията, да се грижат за своята безопасност и тази на другите, да носят отговорност за своите постъпки, да овладяват гнева и страха си, да бъдат вежливи и добронамерени, да познават своите права и задължения, да отстояват правата си без да засягат правата на другите. В Детското полицейско управление ще участват деца от 2 "а" и 1 "б" клас с ръководители старши учител Спаска Згуровска и старши учител Катерина Иванова.
Приет беше и Етичен кодекс на доброволеца от Детско полицейско управление при училище "Никола Фурнаджиев".
На церемонията присъстваше и в.и.д. областен управител на Пазарджик Гинче Караминова. "В това двегодишно обучение у вас ще бъдат сформирани качества, които са много важни, като бдителност, отговорност, смелост, работа в екит и вие като помощници на полицаите ще следите за спазване на реда", заяви Гинче Караминова пред децата, на които тя подари един от символите на държавата -  националния флаг.
Директорът на учебното заведение Георги Бодуров поздрави учениците и заяви, че за тях ще е чест да бъдат първото училище по проекта за Детско полицейско управление и обеща, че ще оправдаят доверието.

Пазарджик

det_pol5.jpg

det_pol3.jpg

Пазарджик


Тази страница е видяна: 2754

 Публикувано от: pamedia на Monday 16 May 2016 - 13:32:48

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
В пет училища отново ще има Детско полицейско управление
В Детско полицейско управление – Пещера се включиха като доброволци 25 ученици
Проектът „Детско полицейско управление“ навлезе във втората си двугодишна фаза
Награди за децата от конкурса за детска рисунка по програмата „Детско полицейско управление“
Победител в първото областно състезание „Детско полицейско управление” е отборът на НУ „Н. Фурнаджиев”
Здравно-образователният цикъл с експерти от РЗИ-Пазарджик в третия модул от „Детско полицейско управление“ приключи във Велинград
Народният представител от ПП ГЕРБ Димитър Гечев съвместно с кметa на Велинград д-р Костадин Коев откриха първото детско полицейско управление в общината
Проект "Детско полицейско управление" стартира през май
Детското полицейско управление приключи годината с лагер на Юндола
Детското полицейско управление приключи двугодишното обучение с онлайн срещиТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6164 сек., 1.5109 от тях за заявки.