RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Приеха Община Панагюрище във ВиК асоциацията

ПазарджикНа извънредно общо събрание на Асоциацията по ВиК на обособената територия, обслужвана от „ВиК – в ликвидация” Пазарджик, община Панагюрище беше приета единодушно за член на Асоциацията. Областният управител Гинче Караминова председателства днешното събрание, на което присъстваха зам. кметовете на общините Пазарджик и Лесичово – Петър Петров и Кирил Гелеменов, представител на община Септември, управителят на ВиК Пазарджик – инж. Атанас Узунов и кметът на община Панагюрище Никола Белишки. 
С Решение от 28 юни Общински съвет Панагюрище даде съгласие за присъединяване на общината към Асоциацията по ВиК.  До започване на действията по стопанисване, поддържане и експлоатация на ВиК системите и съоръженията, както и предоставяне на ВиК услуги на потребителите на територията на община Панагюрище от “Водоснабдяване и канализация – в ликвидация“ ЕООД Пазарджик, същите ще продължават да се извършват от действащия ВиК оператор- „ВиК-П“ ЕООД Панагюрище.
Съгласно Закона за водите, границите на обособената територия могат да се променят в зависимост от присъединяването или отпадането на общини от нея. Решенията за промяна на границите на обособената територия се приемат от общото събрание на асоциацията по В и К с единодушие. След подписване на Договора между Асоциацията и ВиК Пазарджик /по реда на Закона за водите – чл.198/, община Панагюрище ще стане пълноправен член на действащата Асоциация, което ще разшири териториалния обхват на обособената територия в област Пазарджик.
    Обединението във ВиК сектора е условие от ЕС и правителството, тези които не са част от реформата и консолидацията няма да може да получават подкрепа. В област Пазарджик има 9 общински ВиК дружества, които на този етап работят самостоятелно, за да получават средства за инвестиции на водната инфраструктура, те трябва да бъдат консолидирани във ВиК Асоциацията. Новото в този програмен период е, че бенефициенти няма да бъдат общините по ОП „Околна среда”, а операторите, които ще носят отговорност за реализация на проектите.

Тази страница е видяна: 658

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 27 September 2016 - 16:52:19

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Вик Асоциацията се разширява - след Панагюрище се присъедини и Стрелча
След Панагюрище и Стрелча се очаква да се присъедини към Асоциацията по ВиК в област Пазарджик
Община Стрелча е шестият член на Асоциацията по ВиК в област Пазарджик
В ГЕРБ-Пазарджик приеха нови членове
Единодушно съветниците приеха зоните за въздействие
Съветниците приеха декларация във връзка с извънредното положение
По искане на Илияна Йотова евродепутатите приеха мерки и за бежанския поток към Балканите
Общинските съветници на Велинград приеха декларация срещу добива на волфрам, призовават и колегите си от Западни Родопи
Асоциацията по ВиК в Пазарджик свиква извънредно събрание за приемане на нов член
Областният управител ще изготви пътна карта за присъединяването на общините към Асоциацията по ВиКТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.7432 сек., 1.6409 от тях за заявки.