RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Вик Асоциацията се разширява - след Панагюрище се присъедини и Стрелча

Гинче КараминоваОбщина Стрелча също се присъедини към Асоциацията по ВиК на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация - в ликвидация“ - ЕООД, гр. Пазарджик. Това съобщи областният управител на Пазарджик Гинче Караминова. По-рано през годината подобно решение взе и Общинският съвет в Панагюрище.
С Решение №226 от 15.11.2016 г. Общинският съвет в Стрелча е дал съгласие за присъединяване на общината към Асоциацията по ВиК на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация - в ликвидация“ - ЕООД, гр. Пазарджик.
На заседание на общото събрание на АВиК, предвидено за 11 януари 2017 г., предстои приемане на решение по чл. 198а, ал. 3 от Закона за водите, за присъединяване на община Стрелча към обособената територия на „Водоснабдяване и канализация-в ликвидация“ ЕООД, гр. Пазарджик, след влизане в сила на Договора (по реда на Закона за водите - чл. 198п, ал. 1, предложение първо) за стопанисване, поддържане и експлоатация на ВиК системите и съоръженията, както и предоставяне на ВиК услуги на потребителите, между Асоциация по ВиК - Пазарджик и съществуващия ВиК оператор – “Водоснабдяване и канализация – в ликвидация“ ЕООД, Пазарджик.
До започване на действията по стопанисване, поддържане и експлоатация на ВиК системите и съоръженията, както и предоставяне на ВиК услуги на потребителите на територията на община Стрелча от „Водоснабдяване и канализация – в ликвидация“ ЕООД, Пазарджик, същите ще продължават да се извършват от действащия ВиК оператор – „ВиК-С“-гр. Стрелча ЕООД.
На същото заседание е превидено обсъждане и приемане на решение по чл. 34, ал. 3 от Правилник за организацията и дейността на асоциациите по водоснабдяване и канализация (ПОДАВиК) за принципно съгласие за сключване на договор за стопанисване, поддържане и експлоатация на ВиК системите и съоръженията, както и предоставяне на ВиК услуги на потребителите с ВиК оператора – „ВиК – в ликвидация“ ЕООД, Пазарджик на водоснабдителната и канализационната система в обособената територия, включваща общините Лесичово, Пазарджик и Септември, по реда на чл. 198п, ал. 1, предложение първо от Закона за водите. Този договор се разработва от МРРБ и ще бъде предоставен на ВиК асоциацията и на „ВиК – в ликвидация“ ЕООД Пазарджик.
На този етап общините Батак и Ракитово са категорични, че не желаят да се присъединят към Асоциацията. Това обаче ще ги лиши от възможността да участват с проекти по програма "Околна среда" 2014/2020. Мотивът на двете общини е, че услугата им ще поскъпне, но до поскъпне ще се стигне при всички случаи, защото към всички общини ще бъде поставено условие за пречиствателна станция, обясни Гинче Караминова.


Тази страница е видяна: 861

 Публикувано от: pamedia на Monday 19 December 2016 - 13:12:22

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
След Панагюрище и Стрелча се очаква да се присъедини към Асоциацията по ВиК в област Пазарджик
Приеха Община Панагюрище във ВиК асоциацията
След проверки на язовирите и микроязовирите пропуски са констатирани в общините Панагюрище, Стрелча и Пещера
Община Стрелча е шестият член на Асоциацията по ВиК в област Пазарджик
В открито писмо Асоциацията на европейските журналисти се обяви срещу изнасянето на подробности от залата по случая с Иван Евстатиев и непълнолетното момиче от Стрелча
EVN разширява програмата си за обучения по енергийна ефективност в училищата
Ротарианското състезание „Народните будители и Аз“ разширява периметъра си
„Български пощи ” ЕАД „ИМС/БУЛПОСТ” разширява комуникацията с клиентите си
След 3 месеца е разкрит извършителят на грабеж в Панагюрище
БЧК се присъедини към кампанията на Мая Манолова и ще събира пари за пенсионерите на номер 1255Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6313 сек., 1.5466 от тях за заявки.