RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
След Панагюрище и Стрелча се очаква да се присъедини към Асоциацията по ВиК в област Пазарджик

ВиК, ВиК Асоциацията в Пазарджик ще разшири своя обхват. Със свое решение от 28.06.2016 г. Общински съвет Панагюрище даде съгласие за присъединяване на общината към Асоциацията по ВиК на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация- в ликвидация“ - ЕООД, Пазарджик.

След депозирано искане от кмета на община Панагюрище до областния управител, в качеството му на Председател на Асоциацията ще бъде насрочено извънредно общо събрание, на което настоящите членове – кметовете на общини Лесичово, Пазарджик и Септември ще финализират административно процедурата по присъединяване на община Панагюрище към Асоциацията по ВиК в област Пазарджик.
„Това е първата крачка за осъществяване на така необходимата за всички реформа във ВиК сектора в нашата област” , коментира областният управител Гинче Караминова.  „Нека не забравяме, че постигането на заложените стратегически и дългосрочни цели в сектора не е самоцел, то е жизнено важно за нас, жителите на област Пазарджик, за подобряването качеството ни на живот, създаване на по-добри условия за работа на бизнеса, свързани с опазването на околната среда и прекрасната ни природа, и не на последно място това е наследството, което ще оставим на нашите деца”, коментира Караминова и изрази увереност, че в следващите месеци и останалите седем общински съвети от областта ще се присъединят към Асоциацията. Обединението във ВиК сектора е условие от ЕС и правителството, тези които не са част от реформата и консолидацията няма да получават средства за инвестиции на водната инфраструктура. Новото в този програмен период е, че бенефициенти няма да бъдат общините по ОП „Околна среда”, а операторите, които ще носят отговорност за реализация на проектите.
Процедурата по реалното присъединяване на община Панагюрище е дълъг процес. До сключване на Договора между ВиК Асоциация Пазарджик и „ВиК – ликвидация” ЕООД Пазарджик, активите публична общинска собственост на община Панагюрище продължават да се стопанисват, поддържат и експлоатират от действащия на обособената територия ВиК оператор - „Водоснабдяване и канализация - П“ ЕООД, гр. Панагюрище.
Очаква се на заседание на Общински съвет Стрелча, през месец август, общинските съветници да обсъдят и гласуват евентуалното присъединяване на общината към ВиК Асоциацията.
На предстоящото заседание на Асоциация по ВиК на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация -в ликвидация“ ЕООД, Пазарджик ще се разглежда и подготвения и внесен в Областна администрация Бизнес план на „Водоснабдяване и канализация -в ликвидация“ ЕООД, Пазарджик. Документът е изготвен съгласно новите изисквания и наредби. Петгодишният план на оператора включва регулаторния период от 2017 до 2021 г. Съгласно Закона за водите Асоциациите по ВиК съгласуват Бизнес плана на оператора, който в последствие се одобрява от Комисията за енергийно и водно регулиране.


Тази страница е видяна: 1115

 Публикувано от: pamedia на Thursday 14 July 2016 - 16:38:45

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Вик Асоциацията се разширява - след Панагюрище се присъедини и Стрелча
Община Стрелча е шестият член на Асоциацията по ВиК в област Пазарджик
Приеха Община Панагюрище във ВиК асоциацията
От утре област Пазарджик е в грипна епидемия, пикът се очаква през следващата седмица
След проверки на язовирите и микроязовирите пропуски са констатирани в общините Панагюрище, Стрелча и Пещера
Община Пазарджик очаква 190 000 лв. приходи от продажби и концесии на имоти след актуализация на Годишната програма
В открито писмо Асоциацията на европейските журналисти се обяви срещу изнасянето на подробности от залата по случая с Иван Евстатиев и непълнолетното момиче от Стрелча
Община Стрелча иска да има автобусни линии до Пазарджик и Панагюрище
Асоциацията по ВиК в Пазарджик свиква извънредно събрание за приемане на нов член
На извънредно заседание Асоциацията по ВиК в областта подписа договор с „ВиК- в ликвидация” ЕООД гр. ПазарджикТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.7074 сек., 1.6146 от тях за заявки.