RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
По искане на Илияна Йотова евродепутатите приеха мерки и за бежанския поток към Балканите

Илияна Йотова, Европейският парламент разшири географския обхват на мерките, които ще се взимат в бъдеще за преместване на бежанци от страни, изправени пред критично увеличаване на мигрантския поток по своите граници.  Евродепутатите приеха предложението на Илияна Йотова за включване на Балканите и българо-турската граница като едно от местата с най-голям наплив на бежанци. Днес Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на ЕП гласува своя доклад за преместване на 40 000 бежанци от Италия и Гърция. Тя бе излъчена като автор от Групата на социалистите и демократите в ЕП в екипа от евродепутати, които изготвяха документа.

"С колегите ми се постарахме да разширим перспективата на доклада. Мерките за Италия и Гърция, които приемаме сега, трябва да прераснат в постоянен механизъм, от който да могат да се възползват всички държави членки, включително и България. Затова лобирах активно да не оставаме концентрирани само върху Средиземно море, но и да говорим за балканските маршрути на бежанци и трафиканти и особено за сухопътните граници, сред които е и българо-турската", каза Илияна Йотова. Тя добави, че приетият текст ще даде аргументи в полза на България, когато има засилен натиск по нейните граници. 

"Последният доклад бе публикуван преди две седмици и заключенията са стряскащи - експертите твърдят, че от началото на годината бежанските потоци към Балканите толкова много са се засилили, че вече са се изравнили и са напълно сравними по размер с тези към Италия", коментира Илияна Йотова. Според нея, всички експертни прогнози показват нови вълни от мигранти, които ще се окажат по нашата граница в близките месеци.

Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи изготви своя доклад по ускорена процедура. Само за две седмици Илияна Йотова и нейните колеги в парламентарната комисия успяха да изготвят документ, чието написване обикновено отнема над два месеца. "Бързахме да излезем с позиция по предложението на Европейската комисия към Съвета, защото искахме да излезем със становище преди заседанието на вътрешните министри в началото на следващата седмица", заяви Илияна Йотова. Тя припомни, че на срещата на върха на Съвета преди няколко седмици правителствените и държавните глави оставиха окончателното решение на въпроса за преместването на мигранти от Италия и Гърция за следващия понеделник, 20 юли. 


Тази страница е видяна: 834

 Публикувано от: pamedia на Friday 17 July 2015 - 14:03:19

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Илияна Йотова представи пред медици спешните мерки, които Коалиция за България ще предприеме в здравеопазването
Време е ЕК да предприеме мерки срещу двойните стандарти при храните, призоваха евродепутатите от ГЕРБ Е. Радев и А. Новаков
Илияна Йотова е номинацията на БСП за вицепрезидент
27 декември - приемен ден на евродепутат Илияна Йотова
Илияна Йотова е водач на листата на БСП в Пазарджик
Илияна Йотова: Гласувах, за да върнем България
Илияна Йотова е поставила въпроса за ВиК на семинара в Боровец
Илияна Йотова започна кандидатвицепрезидентската си кампания от Пазарджик
Илияна Йотова предупреди и за бежанска вълна от Украйна
Илияна Йотова: Законът за референдумите има нужда от промянаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.4069 сек., 1.3172 от тях за заявки.