RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Изпращане на жандармерия в пазарджишкото село Алеко Константиново за въвеждане на ред иска софийски съветник

СофияСигнал до министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова и главния прокурор на Република България Сотир Цацаров внесе общинският съветник от ВМРО в София Карлос Контрера, съобщават от централата на партията. Сигналът е свързан със системни нарушения на обществения ред в с. Алеко Константиново, община Пазарджик, извършвани от жителите на циганската махала в селото, се казва в прессъобщението.

Контрера твърди, че е получил редица жалби и сигнали от жители на селото, че хора от циганската махала вършат криминални деяния – побой, заплахи, опити за взлом, нарушение на правилата за движение по пътищата, склоняване и принуда към проституция, държане и разпространение на цигари без бандерол.

С писмото до МВР и Прокуратурата ВМРО иска да се проведе специализирана полицейска операция за възстановяване на обществения ред на територията на с. Алеко Константиново. Според софийския общински съветник имало и данни, че служебни лица и служители на МВР оказват съдействие и не водят по установения ред процесуално-следствени действия. Карлос Контрера настоява да бъдат изпратени и части на жандармерията, докато бъдат установени лицата, фактите и обстоятелствата по описаните случаи.


От националното ръководство на партията на Каракачанов предоставиха и текста на целия сигнал, който ви предлагаме без редакторска намеса:


ДО

МИНИСТЪРА НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

Г-ЖА РУМЯНА БЪЧВАРОВА

 

ДО

ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР НА Р БЪЛГАРИЯ

Г-Н СОТИР ЦАЦАРОВ

 

СИГНАЛ

oт Карлос Арналдо Контрера,

член на Организационния съвет на ПП „ВМРО – Българско национално движение”,

общински съветник в Столичен общински съвет,

адрес за кореспонденция: гр. София, ул. Пиротска 5, ет. 5, зала 1

Уважаема госпожо министър,

Уважаеми г-н главен прокурор,

С настоящия сигнал Ви уведомявам за системни нарушения на обществения ред, престъпления и простъпки на територията на с. Алеко Константиново, община Пазарджик. Има множество сигнали от граждани на с. Алеко Константиново, че различни групи от граждани от циганската махала във въпросното село системно нарушават обществения ред, както и извършват съставомерни деяния по смисъла на Наказателния кодекс (НК).

Оплакванията са в следния смисъл:

1.   Има граждани с леки телесни повреди, възникнали в резултат от нанесени удари от лица с неустановен произход, живущи в циганската махала в с. Алеко Константиново;

2.   Системно към живущи в с. Алеко Константиново са отправяни заплахи за саморазправа и нанасяне на телесни повреди от лица от циганската махала в същото село;

3.   Има случаи на нанасяне на средни телесни повреди и опит за взломяване, извършени от лица, живущи в циганската махала на с. Алеко Константиново;

4.   Наблюдава се системно управление на МПС с превишена скорост от лица, които нямат свидетелство за право на управление с МПС;

5.   Системно се нарушават правилата за движение по пътищата на територията на с. Алеко Константиново от различни лица.

Отделно от това в циганската махала в с. Алеко Константиново има данни за извършване на незаконна дейност – склоняване и принуда към проституция, държане и разпространение на цигари без бандерол и други. Има и данни, че служители на МВР оказват съдействие и не водят по установения ред процесуално-следствени действия срещу лица, за които има данни, че са извършили престъпления.

В тази връзка се обръщам към Вас с настояване да се проведе специализирана полицейска операция за възстановяване на реда и обществения ред на територията на с. Алеко Константиново за установяване на лицата, които управляват МПС без свидетелство за право на управление на МСП, за нарушение на ЗДП, за установяване на лица, които извършват престъпления по смисъла на НК, посочени и не само по-горе. В тази връзка настоявам да бъдат предприети процесуални-следствени действия, включително и по линия на отдел „Вътрешна сигурност”, които да установят дали служители на МВР, респективно разследващи органи към РП – Пазарджик и ОП- Пазарджик, не са се отклонявали от служебни задължения, допускайки престъпления по служба, а именно отказ за образуване на наказателни производства срещу лица от циганската махала в с. Алеко Константиново или шиканиране на наказателни производства срещу същите лица.

Отправям настоящия сигнал към Вас, тъй като ситуацията за жителите на селото, извън циганската махала, е нетърпима. В тази връзка настоявам да бъдат изпратени и части на Дирекция „Жандармерия”, които да охраняват обществения ред в населеното място до установяване на лицата, фактите и обстоятелствата по описаните по-горе случаи.

28.06.2016 г.                                              С уважение:

гр. София
Тази страница е видяна: 627

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 28 June 2016 - 10:23:05

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Турски гражданин е арестуван в пазарджишкото село Алеко Константиново
Криминалисти разследват пожар, изпепелил покрива на къща в село Алеко Константиново.
Официален коментар на изборните резултати на кандидат – кмета на село Алеко Константиново Венцислав Стефанов
Найден Шопов: Проблемите на село Алеко Константиново са много и през годините са се трупали нови. Поетапно имаме решение за тях.
Мъж от Алеко Константиново е констатиран с COVID-19
Бойка Маринска иска въвеждане на правила в МОН за експертите, работещи с европейски проекти
От 1 декември ще заработи трапезарията в Алеко Константиново
Още шестима заразени с COVID-19 от Пазарджик и Алеко Константиново
29-годишен от с. Алеко Константиново блъсна пазарджиклия в с.Главиница
Започват трите обществени обсъждания за депото в Алеко КонстантиновоТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5436 сек., 1.4313 от тях за заявки.