RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Ще се възползва ли община Пазарджик от безлихвен заем, попита общинският съветник Евтим Янев

Общински съвет ПазарджикДали Община Пазарджик ще се възползва от безлихвен заем по Закона за публичните финански на общините. Това попита общинският съветник Евтим Янев в рамките на дебата по приемането на отчета на бюджет 2015.
Отчетът беше приет с гласовете на 25 общински съветници. 10 се въздържаха, а двама гласуваха против.

При представянето му главният финансист Георги Гайдаров  подчерта, че е налице неизпълнение на собствените приходи в размер на 3 милиона и 304 хиляди лева, с което се обосновава разликата между първоначалния бюджет за 2015 година и отчета на бюджета. Окончателната сума на приходите за миналата година е   61 650 779 лв., а заложения в плана размер на приходите и 66,5 милиона лева.
"Върху сумата от 4 милиона 896 хиляди лева, която е точната сума на разликата между бюджета и отчета влияят още няколко суми, които са средства от трансфери от фондовете на ЕС, револвиращия кредит, както и парите по еско договорите и други", каза Георги Гайдаров.
"За съжаление, се случи това, което ви предупредихме още в края на декември миналата година, когато ни убеждавахте, че трябва да се актуализира бюджета на огромната сума от 66 милиона лева. В момента неизпълнението е близо 5 милиона без малко, които продължават да формира дефицита от последните 4-5 години. Дали Община Пазарджик възнамерява да направи постъпки за безлихвен заем по закона за публичните финанси по отношение на стабилизирането на общините, който ще бъде приет на второ четен?". Това попита Евтим Янев, общински съветник от ГЕРБ.
Народното събрание прие на 1-во четене предложените промени в Закона за публичните финанси на общините. Те регламентират реда, по който общините могат да получават безлихвени заеми при откриване на процедура по финансово оздравяване на общините и предприемането на редица мерки с цел постигане на финансова устойчивост и стабилност на местните финанси.
Главният финансист Георги Гайдаров заяви, че Общината следи законодателните промени и след като бъде приет през месец май закона, ще стане ясно дали общината ще може да кандидатства за такъв заем. 


Тази страница е видяна: 1642

 Публикувано от: pamedia на Wednesday 27 April 2016 - 17:02:21

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Общинският съветник Евтим Янев отправи питане до кмета на Пазарджик за местата на инвалидите в отдадените под наем паркинги
Алтернативно проекторешение с 37 пъти по-висок наем за концесията на паркинга зад "Здраве" е изработил общинският съветник Евтим Янев
Общинският съвет на Велинград гласува искане до финансовото министерство за безлихвен заем
Община Пазарджик ще поиска от правителството да опрости 2 милиона лева безлихвен заем
Евтим Янев предупреждава, че общинският дълг надхвърля с 2,6% законовия праг
Община Пазарджик ще иска 2 милиона лева безлихвен заем от централния бюджет за покриване на част от задълженията към РИОСВ
Позицията на общинския съветник Евтим Янев по актуализацията на Бюджет 2020
Найден Шопов, Евтим Янев: Какви големи обещани проекти в община Пазарджик не се случиха
Поздравление от инж. Евтим Янев, председател на Камарата на строителите - звено Пазарджик
Евтим Янев за смисъла от данъчна ваканцияТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.4311 сек., 1.3772 от тях за заявки.