RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Доц. д-р Стайко Спиридонов беше избран за Предприемач на годината 2015

На тържествена церемония снощи в Пазарджик Сдружението на частните предприемачи и работодатели връчи наградата Предприемач на годината 2015 на собственика и управител на Медицински комплекс „Хигия“ доц. д-р Стайко Спиридонов. Присъдени бяха и три други награди:  за иновации и технологии, за динамично развиваща се фирма и за успешна инвестиция. Доц. Стайко Спиридонов,„На Общо събрание на Сдружението, провело се преди месец - на 12 ноември, с явно гласуване ние избрахме за Предприемач на годината един наш колега, който вече е влязъл в историята на родното здравеопазване. Той е носител на разрешително №1 на Министерство на здравеопазването за частно здравно заведение - доц. д-р Стайко Спиридонов, собственик и управител на Първата болница с частна собственост в България и Източна Европа -  болница"Хигия"“, обяви председателят на Сдружението инж. Евтим Янев.

Доц. Спиридонов,Основан през 1991 г. като болница с 10 легла, към днешна дата МК "Хигия" включва диагностично-консултативен център, многопрофилна болница за активно лечение със 150 легла и групова практика от семейни лекари. През последните години "Хигия " разшири дейността си и  в градовете Ветрен и Белово.Наградата на доц. Спиридонов беше връчена от Предприемач на годината 2014 – г-н Найден Шопов, който сподели пред всички гости, че признанието и наградата имат своята тежест, както в буквален, така и в преносен смисъл и освен признание тя е и отговорност.Инж. Нишан Бъздигян,
Наградата за иновации и технологии беше присъдена на инж. Нишан Бъздигян, управител на „РАИС“ - за въведени в експлоатация файбър лазер от най-ново поколение и разработването и пускането в експлоатация на роботизиран комплекс металорежещи машини. За разширяване на производствената си база „РАИС“ закупи терен от 7 дка. През януари 2016 г. ще бъде направена първа копка на новия цех.Димитър Стоянов
Наградата за динамично развиваща се фирма получи собственикът и управител на „Евромес“ Димитър Стоянов. Във фирмената търговска мрежа, която към момента наброява 11 магазина в Пазарджик и страната, „Евромес“ предлага над 150 артикула месни продукти, както и олио „Ахат“, с производството на което Димитър Стоянов започва бизнеса си. Дейността на най-новите му фирми „Ахат Агро“ и „Био иновация“ е насочена към биоземеделие и биоживотновъдство.


За успешна инвестиция наградата бе присъдена на Борислав Митраков – собственик и управител на „Бон Марше“ - за инвестиционно-строителната му дейност и изграждането на комплексите под общото наименования „Афродита“ и последните от тях - „Афродита Роуз“, „Афродита Палас“ и „Афродита Гардънс“ в курорта „Слънчев бряг“. Към днешна дата “Бон Марше” влиза в десятката на най-големите строители по нашето Черноморие. Борислав МитраковСтатуетките на наградите, връчени от Сдружението на предприемачите в Пазарджик, са дело на пазарджишкия скулптор Леон Бабачев.

Официални гости на връчването на наградата бяха областният управител Трендафил Величков, заместник областният управител Гинче Караминова, ръководството на „Конфедерация на работодателите Тракия“, както и предприемачи от сдруженията на бизнеса в Стара Загора, Панагюрище и Асеновград.

„Сдружението на предприемачите връчва тази нагарада от 10 години. Известно е, че 10 години е периодът, в който се разбира дали една голяма инвестиция е правилна. Виждайки това, което правите, мога да кажа, че начинанието ви е било правилно и вие сте нужни на нашето общество“, заяви областният управител Трендафил Величков. Поздравителен адрес до Сдружението изпрати кметът на Пазарджик Тодор Попов. „Бизнесът е важен сегмент от развитието на всяка местна общност. Макар и от различна перспектива, ние се борим за една и съща кауза. Единственият правилен път за развитие на Пазарджик и общината е устойчивостта и партньорството. Надявам се през Новата 2016 година да бъдем по-добри и позитивни, защото добрите хора правят добри дела“, се казва в поздравителния адрес.

По време на тържествената вечер в оставена за дарения кутия бяха събрани 2 хиляди лева за каузата на учредената от Сдружението Фондация за талантливи деца „Надеждата на Пазарджик“. Сдруженията на бизнеса в Стара Загора, Панагюрище и Асеновград също дадоха своята лепта за каузата.

Сдружението на предприемачите в Панагюрище отличи със наградата „Златен ритон“ Иван Иванов за инициативата му и усилията му да обедини бизнес структурите в обща Конфедерация с името „Тракия“.

Гостите на вечерта имаха възможност да теглят късметчета с различни предметни награди, предоставени от фирми в Сдружението. Най-големият късмет – печено прасенце, се падна на заместник областния управител Гинче Караминова. Тя избра да го предостави на деца в неравностойно социално положение и със съдействието на ресторант „Елегант“ дарението ѝ ще бъде раздадено.
Тази страница е видяна: 2878

 Публикувано от: pamedia на Sunday 13 December 2015 - 14:03:18

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Доц. Стайко Спиридонов е удостоен с приза "Здравен политик, мениджър на годината"
Д-р Стайко Спиридонов стана доцент
Доц. д-р Стайко Спиридонов е новият председател на НСЗПМ
Доц. Стайко Спиридонов: Гласувам в политиката да влязат професионалисти
Проф. д-р Стайко Спиридонов - с поредно отличие от Сдружението на предприемачите
Скръбна вест: Тази нощ почина проф. д-р Стайко Спиридонов, д.м
Водачът на листата на АБВ доц. д-р Стайко Спиридонов се срещна с членовете на Сдружението на предприемачите
Доц. д-р Стайко Спиридонов поздрави жителите на Голямо Белово за 140-та годишнина на читалището
Доц. д-р Стайко Спиридонов получи почетен знак на КРИБ за принос в здравеопазването
Проф. Стайко Спиридонов и д-р Цветелина Спиридонова – с приз за лекари, на които вярвамеТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6107 сек., 1.5068 от тях за заявки.