RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Звено "Документи за самоличност" има готовност да съдейства на граждани без валиден документ за самоличност да упражнят правото си на глас

Звено „Български документи за самоличност“ при ОДМВР-Пазарджик и полицейските управления в Пещера, Велинград, Панагюрище и Септември ще съдействат на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас в изборния ден, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР- Пазарджик.


В седмицата преди произвеждането на изборите и на националния референдум е създадена необходимата организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт) защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас.

- В зависимост от конкретните нормативни изисквания, на граждани, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност (лична карта, личен /зелен/ паспорт) или лична карта с изтекъл срок на валидност;
- При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 23 октомври 2015 г., по искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват

За да бъде издадено удостоверение е необходимо:

1.  Гражданите лично да подадат искане в ОДМВР или РУ за дните от 20 октомври 2015 г. до 24 октомври 2015 г. от 08.30 ч. до 17.30 ч. и на 25 октомври 2015 г. от 08.00 ч. до 18.00 ч.
2.  Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване правото на глас в изборния ден и за произвеждания национален референдум, се издават само след подаване на заявление за издаване на лична карта и след цифрово заснемане на лицето на заявителя.
3. В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко РУ, СДВР и ОДМВР независимо от обявения постоянен и настоящ адрес. Припомняме, че документ за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.

При провеждане на втори тур на избори за общински съветници и за кметове ще се издават нови удостоверения от 27.10.2015 г. по аналогичния по-горе начин и време.


Удостоверението се издава, за да послужи само пред секционната избирателна комисия и е валидно за изборния ден /25 октомври 2015 г./, подчертаха от полицията. При произвеждане на втори тур на избори за общински съветници и за кметове - удостоверението е валидно само пред секционната избирателна комисия и е валидно за изборния ден 01 ноември  2015 г.

Удостоверението се прилага към избирателния списък за гласуване в изборите за общински съветници и за кметове.


Тази страница е видяна: 810

 Публикувано от: pamedia на Monday 19 October 2015 - 10:42:30

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Избирателите без лични документи ще могат да упражнят правото си на избор срещу удостоверение
В село Росен са задържани 24 мигранти в необитаема къща - всичките са млади мъже и момчета, без документи за самоличност
Бойка Маринска: Електронното гласуване дава възможност на всички да упражнят правото си на глас, машинното гласуване ще бъде факт още на тези избори
Мъж с неустановена самоличност е блъснат снощи
Как може да гласувате, ако документът ви за самоличност се окаже с изтекъл срок на валидност
Към 12:30 ч. упражнилите правото си на глас са 21% в Пазарджик
В Област Пазарджик правото си на глас са упражнили 55417 избиратели
В ОДМВР имат готовност за предсрочно подновяване на личните документи с изтичащ срок
“Социално подпомагане” ще приема временно документи в Центъра за граждани в общината и в кв. “Изток”
Поздравление от инж. Евтим Янев, председател на Камарата на строителите - звено ПазарджикТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.2420 сек., 1.1882 от тях за заявки.