RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Нейчо Дойчев, Люлин Търкаланов, Константин Анастасов, Петър Бажлеков и Стайо Гарноев са наградените на Годишната изложба на художниците

Художници, Пазарджик, На 16 октомври се откри традиционната годишна изложба на Представителството на Съюза на българските художници в Пазарджик. Тя е свързана с патронния празник на художниците – Св. Лука. Изложбата откри председателят на Представителството на СБХ Пазазарджик - Маргарита Иванова. Тя представи кратък отчет за дейноста на Представителството и творческите успехи на художниците. Маргарита Иванова каза, че тази изложба е само малък щтрих от живота на художниците, членове на Съюза на българските художници и  творческия им път през изминалата година. Тя пожелава на всички свои колеги здраве и късмет, много творчески успехи и реализации и никога да не увяхва творческия им ентусиазъм.

 Тази година голяма част от авторите в изложбата показват нови, различни търсения, експерименти. Организацията на художниците не е затворена. Авторите създават изкуство за всички ценители. Във връзка с това за първи път предоставят възможността на културната общественост на град Пазарджик да номинира изявените художници. Комисията в състав: Стефка Венчева - журналист, Лъчезар Риков - директор на Регионална библиотека «Никола Фурнаджиев» в гр. Пазарджик, Тодор Каракашев - председател на Дружеството на писателите в гр. Пазарджик, определи наградените творци.
Както всяка година община Пазарджик определи четири награди. Румен Кожухаров връчи наградите на общината на Люлин Търкаланов, Константин Анастасов, Петър Бажлеков, Стайо Гарноев.
Съюзът на българските художници определи за награда Нейчо Дойчев - Д’Нейчо. Той ще получи грамота и графична творба от депото на СБХ. 


Тази страница е видяна: 1340

 Публикувано от: pamedia на Saturday 17 October 2015 - 08:16:55

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Димитър Маламски, Леон Бабачев, Нейчо Дойчев, Стоян Димитров и Петър Бажлеков– тазгодишните отличени творци
Изложба "ЕВОЛЮЦИЯ ЕДНО" на Нейчо Дойчев – Д’Нейчо в галерия „Капана“ – откриване на 6 септември
Тридесет и трета самостоятелна изложба на Люлин Търкаланов
Изложба живопис и рисунка на Стайо Гарноев в ХГ "Ст. Доспевски"
Галерия "Арт форум" показва изложба на Люлин Търкаланов
Васил Петров, Леон Бабачев и Петър Бажлеков откриват съвместна изложба
Студентката Елена Арнаудова бе отличена на Годишната изложба на художниците в Пещера
Нейчо Дойчев - в Galleria De Marchi, Болоня
Люлин Търкаланов представя ”Основи на равновесието” в РБ "Н. Фурнаджиев”
На рождения си ден Петър Бажлеков открива изложба "55+55"Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.2383 сек., 1.1887 от тях за заявки.