RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Тридесет и трета самостоятелна изложба на Люлин Търкаланов

Люлин ТъркалановГалерия “Артфорум” тази вечер отваря врати за поредната изложба. За първи път  представя пазарджишкия художник Люлин Търкаланов.  Той има не малко самостоятелни изложби в нашия град и множество участия в общи такива.

 На тазгодишната изложба на Представителството на СБХ по случай патронния празник Св. Лука получава награда на община Пазарджик.

Люлин Търкаланов е един интересен автор. Представя себе си всеки път в различна светлина. Художник, който никога не се задоволява с направеното, с постигнатото. Той продължава да създава новите си творби, търсейки различни изразни средстава. Постоянно екпериментира с нови материали и техники. Философското му мислене не го оставя намира и той издирва, опитва и създава оригинални композиции.

Днес, в изложбената зала го виждаме в нова светлина. Едно връщане към началото  и това е рисунката. Всеки художник започва от рисунката, дали като учебна или вече като наброска за по сериозна творба, но  това е началото. В изложбата са представени 14 рисунки. Можем да видим “Сезоните” като антични музи, различни интересни натюрморти, Богинята майка, Зодиакални знаци. Интересни са композициите с наименования “Апокалипстични случки с играчки”, напомняйки видения и ни връща към философията на Зигмунд Фройт. 

Люлин Търкаланов е роден през октомври 1963 година. Учи в гимназия “Аксаков”. Завършва в НАТФИЗ специалност “Сценография”. Член е на Съюза на българските художници.  Представял е самостоятелни изложби в Пазарджик, София, Ботевград, Смолян, Добрич. Негови творби са притежание на частни колекции.

 Маргарита Иванова, куратор на изложбата


Тази страница е видяна: 1052

 Публикувано от: pamedia на Wednesday 16 December 2015 - 17:28:20

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Нейчо Дойчев, Люлин Търкаланов, Константин Анастасов, Петър Бажлеков и Стайо Гарноев са наградените на Годишната изложба на художниците
Галерия "Арт форум" показва изложба на Люлин Търкаланов
Люлин Търкаланов представя ”Основи на равновесието” в РБ "Н. Фурнаджиев”
Леон Бабачев реди самостоятелна изложба
Самостоятелна изложба „Живопис” на Петър Мичев
«…И жената инкогнито» - самостоятелна изложба на Маргарита Иванова
Д’Нейчо откри самостоятелна изложба в галерия ИКАР
Елеонора Хаджиниколова подрежда самостоятелна изложба в София
Елеонора Хаджиниколова реди самостоятелна изложба в Пещера
Първа самостоятелна изложба на Ива Данкова в ХГ „Станислав Доспевски“Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.2134 сек., 1.1670 от тях за заявки.