RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Найден Шопов: Проблемите на спорта в Пазарджик са решими само чрез сътрудничество и добра воля между кмета, клубовете и бизнеса.

ПазарджикКандидатът на ГЕРБ за кмет на Пазарджик Найден Шопов се срещна  със спортни деятели, ръководства на спортни клубове и родители  в спортна зала „Хебър“.
„Проблемите на спорта в Пазарджик са много, но това което виждам като състояние на спортната база ме потресе. Течащ покрив, стари дървени  и изкривени прозорци, олющени и мухлясали стени липса на елементарни условия в съблекалните, канализация която мирише. Как е възможно в XXI век да мотивираме деца да спортуват в такива условия“, това каза Найден Шопов пред треньори и родители след като разгледа спортна зала „Хебър“. Основните проблеми, които поставиха пред него спортните деятели са подобряване на базата за тренировки, по-справедливо разпределение на общинските субсидии за клубовете  като се отчита масовостта на всеки спорт, средства за пътни за участие в състезания и закупуване на спортни екипи. Спортен клуб по волейбол „Хебър“ е сред основните ползватели на базата и една от емблемите на Пазарджик. От клуба са излезли състезатели като Добромир Димитров, Петя Баракова, Кристина Якимова, Тодор Вълчев, Ралина Дошкова. Понастоящем в него тренират над 160 деца  от 9 до 19 години. Другият голям ползвател на базата е СК по карате „Шинкиокушинкай“,  който може да се похвали с  резултати на национално и световно ниво.
Пазарджик„В нашата програма за развитие на спорта сме заложили създаването на Обществен съвет „Обединени спортни клубове -Пазарджик“ като консултативен орган към общината, който да подпомага развитието на спорта, рехабилитация и модернизиране на спортните обекти във всички населени места на общината, увеличаване на средствата в бюджета, предназначени за спортни дейности и нов подход в разпределянето им - с ясни критерии, без привилегировани клубове и след широка обществена дискусия“, обясни Найден Шопов и  запозна присъстващите с конкретни мерки, които ще предприеме  след като стане кмет за незабавно подобрение на средата за тренировки и участие в състезания.
„Не случайно в Пазарджик не се провеждат състезания от  национално и световно ниво. При състоянието в което се намират  всички спортни зали тук нямаме шанс за домакинство“, коментира Найден Шопов и посочи като пример друга община в Област Пазарджик, която неотдавна откри модерна спортна зала - „ Арена Асарел“.
„Може би не сме толкова богати, че да се мерим с Панагюрище, но има  пътища за финансиране и подобряване на базата и това не струва милиони, бизнесът в Пазарджик също е готов да помага на спорта, но при ясни и прозрачни условия с доверие, без кражби и сделки под масата“, заяви  кандидатът на ГЕРБ за кмет на община Пазарджик. Заедно с Найден Шопов на срещата присъства и кандидатът за общински съветник  инж. Спаска Симонова.Тази страница е видяна: 1033

 Публикувано от: pamedia на Saturday 10 October 2015 - 21:11:43

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Валери Божинов идва в Пазарджик, за да представят с Найден Шопов програма за развитието на спорта
Найден Шопов: Инвестициите в Пазарджик минават през административно обслужване, което трябва да е отворено за бизнеса
Найден Шопов: Проблемите на село Алеко Константиново са много и през годините са се трупали нови. Поетапно имаме решение за тях.
Найден Шопов: Кметовете по места трябва да са активни и да изискват от кмета на Община Пазарджик да изпълнява обещанията си
Балотаж между Тодор Попов и Найден Шопов потвърдиха и официалните резултати от първите 18 протокола
Екатерина Захариева пред предприемачите в Пазарджик за възможностите за решаване на проблемите на бизнеса
Иван Панайотов от ГЕРБ: Лошото управление на община Пазарджик не осигурява добра среда за инвестиции и развитие на бизнеса
Тодор Попов: Новият квартал на Пазарджик е пример за добро сътрудничество между държавата и местната власт
Поздравление от Найден Шопов, областен координатор на ПП ГЕРБ - Пазарджик
Зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Цвета Караянчева подкрепи Найден Шопов в ПазарджикТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5995 сек., 1.5002 от тях за заявки.