RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Иван Панайотов от ГЕРБ: Лошото управление на община Пазарджик не осигурява добра среда за инвестиции и развитие на бизнеса
ГЕРБ

„Лошото управление на Община Пазарджик се е отразило и на икономиката. Определени фирми - 3-4 на брой, са облагодетелствани. Любима дума на Тодор Попов е „иновация“, ама тя трябва е в кавички. Защото се продава собственост на общината, инвеститорът не изпълнява задълженията си, а общината не си търси неустойките – такъв е примерът с фотоволтаиците. Пазарджишка община на 8-мо място по големина в страната, а е на 21-во място по икономическо развитие. Чия е вината?! Виновно е лошото управление, което не се справя да осигури добра среда за инвестиции и развитие на бизнеса“. Това заяви кандидат-кметът на ГЕРБ и водач на листата инж. Иван Панайотов. Заедно с областния председател на ГЕРБ Найден Шопов и Димитър Хаджимитров, заместник-председател на „Подкрепа“-Пазарджик те представиха Програмата на ГЕРБ за управление на Община Пазарджик в частта „Икономика“.

ГЕРБ

Рецептата за добро управление, по думите на Иван Панайотов е: спазване на правилата, ползването на експерти и стратегическа визия – „с това ще се увеличи конкуренцията, а от там и повишаване на заплатите“. „Нашата програма е за ускорен икономически растеж, като на първо място се направи одит, после анализ на разходваните финансови  средства и на трето място – оздравителен план за спиране на пропадането“, каза още Иван Панайотов. Според него постижима цел е трикратно увеличаване на държавното и европейско финансиране.

В Интегрирания план за икономическо развитие Панайотов фиксира 7 приоритета: разработване на проекти за промишлената зона, тъй като без инфраструктура няма как да се привличат инвеститори, на второ място – Западния околовръстен път, трето – изграждане на локални платна по пътя за Пловдив и към магистралата, на четвърто място – рекламиране на община Пазарджик, на пето – развитие на селските райони, още повече предстои да бъдат отпуснати евросредства за това, на шесто – сътрудничество между бизнеса и учебните заведения чрез т.нар. дуално обучение и на последно, седмо място – изграждане на втора стокова борса, тъй като борсата в Огняново е вече частна и съществува монопол, който трябва да бъде разбит.

Областният лидер на ГЕРБ Найден Шопов обясни пред журналисти как „Костал“ са избрали Пазарджик – по съвет на г-н Плевнелиев и защото бившата площадка на „Металик“ е на здрава бетонова основа, която позволява прецизна работа на машините без отклонения. „Костал“ е тук, защото технологично отговаряме на изискванията им, а не по инициатива на общината, посочи още Найден Шопов. Според него за Пазарджик са подходящи по-малки предприятия от порядъка на до 100 работни места. Той е получил уверението на кмета на Пловдив, че всички проекти, които не се реализират там, ще бъдат насочвани към Пазарджик.

За неспазването на колективните трудови договори от страна на Община Пазарджик говори Димитър Хаджидимитров. Като примери той посочи Центровете за настаняване на деца и младежи с увреждания, където всички социални работници и медицински персонал са на трисменен работен режим до януари т.г. и са получавали по 0,80 лв./час за нощен труд , при подписан 1 лв. в Колективния трудов договоп с общината. Не са получавали и полагащите им се купони за храна. По отношение на заплащане на извънреден труд и средства за облекло нарушения има и в детската градина в Гравиница и в с. Юнаците, както и в училището в Паталеница. Много нарушения на колективния трудов договор е имало и при вече бившия директор на ПМГ „К. Величков“ в Пазарджик, които бяха посочени като примери за лошо управление в сектор „Образование“.kupuvaneto.jpg

Тази страница е видяна: 1691

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 15 October 2019 - 13:26:46

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
ИК на ГЕРБ утвърди номинацията на Иван Панайотов за кандидат-кмет на община Пазарджик
Шест мерки за изход от финансовото състояние, в което е Община Пазарджик, предлага кандидатът на ГЕРБ за кмет Иван Панайотов
ГЕРБ официално обяви номинацията си за кмет на Пазарджик - инж. Иван Панайотов
Дaниела Дариткова в Пазарджик: Зад Иван Панайотов и общинските съветници от ГЕРБ ще застане цялата държава
Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пазарджик инж. Иван Панайотов поздрави жителите на Априлци с празника на селото
Поздравителен адрес от инж. Иван Панайотов, кандидат-кмет на ГЕРБ за Пазарджик, по повод Първия учебен ден
РИОСВ отчита добра организация за управление на отпадъците в общините с кметове от ГЕРБ
Бойко Борисов се срещна в Пазарджик с кандидата за кмет на ГЕРБ инж. Иван Панайотов и кандидатите за общински съветници
Тодор Георгиев, ГЕРБ: Искаме да сменим модела на управление на Община Пазарджик
В Мокрище и Црънча д-р Дончо Баксанов и Гинче Караминова посочиха, че ГЕРБ залага на стабилно управление, основано на развитие и растяща икономикаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5893 сек., 1.4985 от тях за заявки.