RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Областният управител назначи на работа 168 безработни лица за приоритетно почистване на речни корита и пътни участъци

На 1 юли 2015 година на територията на Област Пазарджик стартира изпълнението по Схема “Подкрепа за заетост” от Националния план за действие по заетостта за 2015 година, финансирана от Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” с подкрепата на Европейския социален фонд.
За срок от четири месеца с работодател Областния управител на Област Пазарджик са назначени общо 168 лица на длъжност “Работник поддръжка” (95) и Работник поддръжка пътища” (73).  Те ще работят по обекти и дейности, свързани с управление на рисковете и защитата на населението от бедствия, аварии и катастрофи. Определени са участъците от реките, където трябва да се почистят речните корита, както и пътните участъци, в които трябва да се повиши безопасността на движение, чрез почистване на канавки, укрепване, изрязване на ограничаващи видимостта клони, храсти и треви, както и други дейности по поддръжка на пътя. В населените места и извън тях ще се възлагат и дейности, свързани с намаляване на рисковете от пожари.
Работните места са разпределени по квоти, съобразени с нивото на регистрирана безработица и броя регистрирани безработни лица, в общо 61 кметства в12-те общини на Област Пазарджик, както следва: Батак – 10, Белово – 8, Брацигово – 10, Велинград – 27, Лесичово – 15, Пазарджик – 20, Панагюрище – 12, Пещера – 10, Ракитово – 15, Септември – 16, Стрелча – 13, Сърница – 12. Разпрeделението на работните места по общини бе обсъдено и подкрепено на заседание на Комисията по заетост към Областния съвет за развитие в края на юни.
По схемата “Подкрепа за заетост” е предвидено и 80-часово обучение по Пета компетентност “Умения за учене” от Европейската референтна рамка на компетентностите. За обучението наетите ще получат съответни удостоверения, съобщиха от Областната администрация в Пазарджик. 


Тази страница е видяна: 883

 Публикувано от: pamedia на Thursday 02 July 2015 - 17:29:42

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Областният към кметовете: Давайте сигнали за некачествено почистване на речните корита
Областната администрация е осигурила работа на 168 безработни лица
Община Стрелча осигури работа на 72 безработни лица по програма „Развитие на човешките ресурси”
Чистят 13 участъка на речни корита от прораснали дървета и храсти
В планинските части движението е само с вериги, има затворени пътни участъци
Полицията ще инспектира невралгични участъци по пътищата за предотвратяване на пътни инциденти
Персонални отговорници за всички големи и по-малки язовири, речни корита и основни пътища в региона иска зам.-министър Балабанова
Почистване на речните корита е организирано в Ракитово
През юни са спасени 3 щъркела, почистени са нерегламентирани сметища в землището на с. Братаница и речни корита в района на Септември, извършените проверки от РИОСВ–Пазарджик са 108
Цялата налична техника на снегопочистващите фирми е насочена за приоритетно почистване на главните пътища и АМ "Тракия"Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.7541 сек., 1.5462 от тях за заявки.