RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Областният към кметовете: Давайте сигнали за некачествено почистване на речните корита

Велинград

Дейностите по почистване на речните корита извън границите на урбанизираните територии в област Пазарджик и координацията между всички институции, участващи в този процес, са били основна тема на заседанието на Областния съвет за развитие, провело се вчера във Велинград. Това съобщиха от Областната администрация. В заседанието са участвали народният представител Йордан Младенов, кметове на общини, председатели и представители на общинските съвети, представители на организации на работодателите и на синдикатите.


„Апелът ми към всички вас е да преустановите маркирането на дървесината ако смятате, че фирмата не извършва качествено почистване и да сигнализирате незабавно затова. Трябва да обединим усилията си като представители на институциите, защото това е процес, който засяга живота, здравето и имуществото на населението“, е заявил областният управител. Стефан Мирев.

В момента се извършва почистване на 16 участъци от речни корита извън границите на населените места, на територията на общините Пазарджик, Панагюрище, Пещера, Ракитово, Белово, Брацигово, Стрелча, Лесичово и Сърница. Продължават ежеседмичните проверки на почистените участъци от експерти от РИОСВ, Басейнова дирекция, РДГ и Областна администрация Пазарджик. За некачествено почистване на речните участъци има вече прекратени договори с фирми извършващи дейности в общините Стрелча и Белово.

Областният управител е запознал  накратко кметовете на общини с резултатите от извършена проверка на състоянието на язовирите в област Пазарджик. Общите пропуски за повечето язовири са свързани с липсата на пълна техническа документация за съоръжението, необходим ремонт на основните изпускатели, почистване на дървесната и храстова растителност зад язовирните стени. Връчени са протоколи на общините и концесионерите, в срок до м. април 2018г. всички предписания трябва да бъдат изпълнени.

По време на заседанието е била обсъдена и инвестиционната програма на Областно пътно управление за 2018г. Предвижда се през текущата година да бъде извършено проектиране на кръгово кръстовище на пътя Пазарджик-Пловдив в района на с. Мало Конаре. Изготвя се и задание за проектиране на част от пътя Стрелча-Копривщица.

Народният представител Йордан Младенов е информирал членовете на съвета, че има уверението на министър Н. Нанков, през 2018г. да бъде извършен ремонт на пътя Пазарджик-Батак, до разклона на с. нова Махала, както и преасфалтиране на пътната отсечка Пещера-Исперихово до границата с област Пловдив. ОПУ Пазарджик е дало положително становище на искането на община Велинград  статутът  на околовръстния път на Велинград, който обслужва и община Сърница, да бъде променен от общински в републикански. Има изготвен проект за ремонт на пътя, който поема основният поток от туристи, част от тях сега предпочитат да използват централния булевард „Съединение“, поради лошото състояние на околовръстния път. Обсъден е бил е друг велинградски наболял проблем - инвестиционното предложение за "Добив и преработка на волфрам съдържащи руди от находище "Грънчарица Център" край Велинград. Яростни противници на проекта са и хотелиерите, подкрепяни от местните власти, които настояват градът да се развива като СПА център. Според тях това не може да стане, ако наблизо има мина.

Следващото заседание на Областния съвет за развитие ще се проведе през м. юни, домакин ще бъде кметът на община Стрелча Стойно Чачов.


Тази страница е видяна: 951

 Публикувано от: pamedia на Friday 02 February 2018 - 16:05:05

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Почистване на речните корита е организирано в Ракитово
Стефан Мирев поиска областните администрации да имат средства за почистване на речните корита
Утре ще бъдат отворени ценовите оферти на участниците в търга за почистване на речните корита
До 22 март кметовете на общини трябва да проверят речните корита за сметища
Пазарджишката "Еко Хидро-90" и софийска фирма взеха поръчките за почистване на речните корита
ГЕРБ за градоустройството на Пазарджик обещава: проектиране на Западния околовръстен път, на локалните пътища за Пловдив и магистралата, цялостен воден цикъл и почистване на речните корита
Областният разпореди проверки на речните корита извън населените места
Областният управител назначи на работа 168 безработни лица за приоритетно почистване на речни корита и пътни участъци
Екоинспекцията разпореди общините да изчистят речните корита
Ученици от Пазарджик, Панагюрище и Белово ще чистят речните коритаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5528 сек., 1.4547 от тях за заявки.