RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
През юни са спасени 3 щъркела, почистени са нерегламентирани сметища в землището на с. Братаница и речни корита в района на Септември, извършените проверки от РИОСВ–Пазарджик са 108
   
Пазарджик
Експертите на РИОСВ Пазарджик извършиха през юни 108 проверки в 89 обекта, отчитат от екоинспекцията.  Издадени са 34 предписания за отстраняване на констатирани несъответствия и предприемане на мерки. При проверките за административни нарушения на Закона за водите и Закона за управление на отпадъците са съставени пет акта. На „Екоинвест“ЕООД , Пловдив - площадка Пазарджик, е съставен акт по Закона за водите за неспазване на емисионните ограничения при заустване на производствени отпадъчни води в канализационни системи на населени места, а на „ВиК Белово“ ЕООД - за заустване на отпадъчни води във воден обект без разрешително.
За неспазване разпоредбите на Закона за управление на отпадъците са съставени три акта. На „Орбит Логистик” ЕООД – за изгаряне на траверси в котлите на оранжерии в с. Мало Конаре, на собственика на „Мето-Метал ”ЕООД - площадка за отпадъци от черни и цветни метали в с. Злокучене - за неизпълнение на условие в издаден регистрационен документ за събиране и транспортиране на отпадъци и на физическо лице от с. Злокучене - за извършване на дейности с отпадъци без разрешително.
    По предписания на РИОСВ, през  юни са почистени нерегламентирани сметища в землището на с. Братаница и речни корита на територията на община Септември. Възстановени са качествата на терени в землището на село Дебращица, след почистването им от отпадъци.
Спасени и изпратени за лечение в спасителен център са три птици от вида бял щъркел.  Упражнен е контрол за спазване на режимите в  ЗМ „Венеца“, ЗМ „Фотинска река“, ПЗ„Фотински водопади“, ЗМ „Средна гора“ и на билкозаготвителен пункт в  Пазарджик. Не са установени нарушения на Закона за защитените територии и Закона за лечебните растения.
За периода са предприети действия по девет сигнала и четири жалби. Издадени са седем наказателни постановления на стойност 27 400 лева.
Тази страница е видяна: 6171

 Публикувано от: pamedia на Thursday 05 July 2018 - 12:07:58

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
По предписания на РИОСВ през март са почистени сметища до СУ „Д. Гачев” в Пазарджик и в землищата на Пещера, Лесичово и Церово
Сигнали за горене на гуми, за нерегламентирани сметища и замърсявания са подадени в РИОСВ-Пазарджик през април
Осем нерегламентирани сметища от началото на годината са почистени в Стрелча
РИОСВ: В коритата на реките не са открити нерегламентирани сметища
РИОСВ-Пазарджик извърши проверки в 104 обекта през септември
РИОСВ отчете добро партниране с общините и кметствата за почистването на нерегламентирани сметища
Чистят 13 участъка на речни корита от прораснали дървета и храсти
Нерегламентирани сметища във Велинград и Панагюрище откриха екоексперти
Асарелци засадиха 6 000 фиданки салкъм и изчистиха 20 нерегламентирани сметища
Областният управител назначи на работа 168 безработни лица за приоритетно почистване на речни корита и пътни участъциТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.7154 сек., 1.6010 от тях за заявки.