RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
РИОСВ: В коритата на реките не са открити нерегламентирани сметища

Пазарджик, Проверките на РИОСВ–Пазарджик не установиха нерегламентирани сметища в речни корита и прилежащите им територии. В изпълнение на заповед на екоминистър Ивелина Василева за системен контрол с цел намаляване на риска от разливи на реките за периода1 юли – 14 септември експертите извършиха 20 проверки в  53 населени места на област Пазарджик. Инспектирани са поречията на реките Марица, Тополница, Пишманка и Крива река в община Пазарджик, р. Луда Яна на територията на община Панагюрище, както и поречията на реките Стрелченска Луда Яна, Дюлевско дере, Умишка, Пиздица, Тепавишко дере, Яворица, Стара река, Чепинска, Яденица, Еленка, Луковица, Луда, Равногорска, Доспат и Мътница.

В резултат на осъществения контрол и дадените предписания от отпадъци са почистени 41 участъка, разположени край реки. В общините Батак, Брацигово, Пещера, Септември, Стрелча и Сърница не са констатирани замърсявания. Създадена е система за контрол на реките и при наличие на замърсявания се предприемат мерки за своевременно почистване, увериха от екоинспекцията. При останалите общини замърсяванията са в малки количества и предписанията за почистването им са изпълнени в определения от РИОСВ срок. Изключение прави община Лесичово, поискала удължаване на срока за изпълнение на даденото предписание.

В сравнение с миналата година, през 2016-та са извършени повече проверки, но са констатирани по-малко нарушения и по-малко неизпълнени предписания. Забелязва се значително по-добра работа от страна на общините в опазването и почистването на реките на тяхна територия. Констатирани са трайни резултати за недопускане на нови замърсявания на почистени от отпадъци терени. Предприетите от общините мерки дават добри и трайни резултати.

Снимка: Архив ПАмедия,


Тази страница е видяна: 887

 Публикувано от: pamedia на Monday 19 September 2016 - 17:20:40

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
РИОСВ отчете добро партниране с общините и кметствата за почистването на нерегламентирани сметища
Сигнали за горене на гуми, за нерегламентирани сметища и замърсявания са подадени в РИОСВ-Пазарджик през април
През юни са спасени 3 щъркела, почистени са нерегламентирани сметища в землището на с. Братаница и речни корита в района на Септември, извършените проверки от РИОСВ–Пазарджик са 108
Издънките в коритата на реките не препятстват проводимостта им
Нерегламентирани сметища във Велинград и Панагюрище откриха екоексперти
Асарелци засадиха 6 000 фиданки салкъм и изчистиха 20 нерегламентирани сметища
Осем нерегламентирани сметища от началото на годината са почистени в Стрелча
Само 3 дни след почистването на нерегламентирани сметища отново започват да се трупат отпадъци
Ликвидирани са 4 нерегламентирани сметища и замърсявания с отпадъци на други 10 места на територията на община Велинград
До момента на сайта „Да изчистим България за един ден” са отбелязани 25 замърсени зони и нерегламентирани сметища в ПазарджишкоТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5816 сек., 1.4861 от тях за заявки.