RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Общобалкански протест за правото на информиран избор за ваксинациите
Общобалкански протест за правото на информиран избор за ваксинациите се организира в България, Македония, Сърбия, Босна и Херцеговина, Черна гора, Словения и Хърватия. Той е насрочен за 10 май 2015 г. от 12:00 часа.


 В България събитието се организира от фейсбук група "За или Против задължителните ваксини":  https://www.facebook.com/groups/161283897242551/
Протестът се провежда във Фейсбук и навсякъде. По този начин всеки, независимо къде се намира в България или по света, чрез включване в това събитие - https://www.facebook.com/events/369908026531635/, чрез използване на някое от изображенията на протеста на дреха, във фейсбук профила, на работното място, по улиците, на прозореца у дома и където намери за добре, ще заяви своя протест срещу задължителното ваксиниране и своето искане за право на информиран избор.
В град Пловдив, като част от общия протест, граждани – настоящи и бъдещи родители, ще се съберат в 12 ч. на площад "Джумаята".
Към 4 май  желание за участие в общобалканския протест за свободен изобр на ваксинации от България са се включили 3500 човека. До 10 май, когато е кулминацията на събитието, предстои броят на участниците да се увеличи.

Искаме право на избор за ваксините. Нашите деца са наша грижа и отговорност.

         В съвременното развито общество правото на избор и неприкосновеността на личността са императив, докато у нас и в другите страни от Балканския полуостров по отношение на ваксинопрофилактиката подходът е авторитарен и противоречащ на гарантираното от европейското законодателство право на информация и избор. Законът за здравето подлежи на субсумиране под редица норми, те са от различен ранг. Конституцията на Република България, европейската Конвенция за правата на човека и Конвенцията за защита на правата на човека и на човешкото достойнство във връзка с прилагането на постиженията на биологията и медицината, стоят над българския Закон за здравето, останал от тоталитарни времена, проформа напаснат впоследствие, но не изцяло към европейските актове и Конституцията.
Протестът е мирен граждански и надпартиен. Ако в деня на протеста станем свидетели на някаква форма на агресия, това ще са провокатори, които нямат нищо общо с нас и самия протест.
Стоп на задължителната ваксинация!

Имейл:  roditeli_vaksini©abv.bg
Алтернативен имейл: roditeli_vaksini©mail.bg
Фейсбук група:
https://www.facebook.com/groups/161283897242551/


Тази страница е видяна: 1167

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 05 May 2015 - 18:55:46

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
В Деня на Конституцията Административен съд Пазарджик стартира образователната програма „Съдебна власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“
Избирателите без лични документи ще могат да упражнят правото си на избор срещу удостоверение
Към 12:30 ч. упражнилите правото си на глас са 21% в Пазарджик
7,13% от гласоподавателите са упражнили правото си на вот в област Пазарджик
В Област Пазарджик правото си на глас са упражнили 55417 избиратели
Валентин Карабойчев: Правото на преференция придава и смисъл на самото гласуване
Казано е: Не си създавайте други Богове пред лицето Ми (Правото на истина)
Пламен Милев: Не се борим за брой мандати, а за правото на всеки българин да живее достойно и да има перспектива
Бойка Маринска: Електронното гласуване дава възможност на всички да упражнят правото си на глас, машинното гласуване ще бъде факт още на тези избори
Убедителен избор на председател на ОбС в БеловоТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.4602 сек., 1.3517 от тях за заявки.