RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Окръжен съд – Пазарджик отчете дейността за 2014 година

        На пресконференция днес Окръжен съд – Пазарджик представи годишния отчетен доклад за работата на съдилищата от Пазарджишкия съдебен регион през 2014 година. Участие в нея взеха Административният ръководител Председател на ОС – Пазарджик г-жа Елеонора Серафимова и зам.-председателят г-н Александър Александров.
        Изнесените данни сочат, че няма съществена промяна в постъпленията на делата. Продължава тенденцията към намаляване на наказателните дела и увеличаване на търговските дела с материален интерес над 25 000 лв. и делата по търговска несъстоятелност. Този вид материя изисва по-голям обем работа и по-голяма продължителност на разглеждане. Нарастването на междуфирмената и фирмената задлъжнялост в резултат на икономическата ситуация в страната дава своето отражение.
        Г-жа Серафимова подчерта, че въпреки че съдилищата в Пазарджишки съдебен регион са работили в намален състав, поради незаети съдийски щатове, качеството на работа се е запазило на много високо равнище, за което сочи високият процент решени дела в 3-месечен срок. По този показател Пазарджишки окръжен съд е над средното ниво за страната. Въпреки високата натовареност, в която работят, съдиите полагат големи усилия да приключват делата си в разумни срокове.
        През 2014 год. в Съдебната палата на гр. Пазарджик е открита адвокатска стая, в която адвокатите и страните могат да се запознават с материалите по делата.
        През тази година предстои откриване на Информационен център за гражданите, който се очаква да заработи към средата на годината. Той ще се намира в сградата на съда и ще бъде в улеснение на гражданите, които ще могат да правят справки по дела, да подават и получават документи и удостоверения.
        Председателят на съда обясни и за проблемите в Районен съд – Пещера, от които най-наболелия е приключването на започналия през 2003г. ремонт на Съдебната палата. След проведен разговор между председателите на Пз ОС,  Пещерския РС и Гл.секретар на Министерство на правосъдието през септември 2014г., последният даде уверения, че ще се направи необходимото за осигуряването на финансови средства и приключване на процедурата по избор на изпълнител, но и до настоящият момент това не е станало. Ето защо усилията в тази посока продължават.
        Г-н Александров посочи, че не е сезирана комисията по професионална етика и не са установени нарушения при проверките за случайно разпределение на делата.
        В съда са постъпили 124 искания за СРС, изготвени са 40 ВДС. При направените проверки от Бюрото за контрол на СРС не са констатирани нарушения. Това се дължи на обсъждането на проблемите и непрекъснатата комуникация между съд, прокуратура, полиция и ДАНС.

       

Маринела Чавдарова
Пресслужба на Окръжен съд гр.ПазарджикТази страница е видяна: 1308

 Публикувано от: pamedia на Wednesday 01 April 2015 - 18:32:48

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
ОИЦ – Пазарджик отчете дейността си през 2013 г.
Община Пазарджик отчете дейността си по проект по ОПАК за повишаване на квалификация на служителите
Областна комисия „Военни паметници“ отчете дейността си за 2018г.
“Човеколюбие“ отчете дейността си по проект „За повече и по-качествени социални услуги”
Новата учебна година в Пазарджик 2013 2014
Мръсен въздух в Пазарджик е регистриран през 98 от дните на 2014 година
Кметът Иван Евстатиев отчете една година от управлението си и в Стрелча
Областният управител очерта приоритетите в дейността на администрацията през 2016 година
Народният представител Бойка Маринска направи отчет за дейността си през последната парламентарна година
Средната стойност на фактурата при битовите клиенти на EVN България за декември 2014 г. е 61,30 лв. (с ДДС) спрямо 52,27 лв. (с ДДС) година по-раноТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.7840 сек., 1.6470 от тях за заявки.