RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
ОИЦ – Пазарджик отчете дейността си през 2013 г.

Днешната заключителна пресконференция на Областен информационен център (ОИЦ) – Пазарджик се фокусира върху основната тема „Какво успяхме да свършим през 2013 г.“
Екипът на центъра отчете, че през изтичащата календарна година е организирал и участвал в общо 78 събития, в т.ч. 44 информационни срещи в общините от Пазарджишка област, 6 пресконференции, 1 събитие, с което беше обявена официално дейността на центъра и 27 допълнителни събития, извън годишния план за работата на ОИЦ – Пазарджик.

По време на четирите цикъла от информационни срещи (по 4 във всяка от 11-те общини в областта) експертите представиха темата за управление на проекти или т.нар. проектен цикъл, разделена на модули. Участниците в семинарите научиха какви са основните стъпки от подаването на проектното предложение, с което потенциалният бенефициент търси финансиране от ЕС за осъществяване на идеята си, през това как се случва подборът и оценката на проекти до същинското изпълнение, мониторинга и финансовото управление на вече спечеления проект.
Освен практическата тема за това как се управлява проект с европейско финансиране, експертите от ОИЦ представяха също отворените процедури с възможност за кандидатстване, проектите на оперативни програми, които ще действат през новия програмен период 2014-2020 г., в който България ще се възползва от европейско финансиране, и друга актуална информация.
На 44-те събития в общините присъстваха общо 1007 участници – представители на общинските администрации, НПО-сектора, образователни институции, бизнеса, медиите и заинтересовани граждани.

Официалното представяне на първата година от дейността на ОИЦ – Пазарджик на 10 април 2013 г. бе съпроводено и от друго голямо събитие, част от информационната кампания на тема „Новият програмен период 2014-2020 г." То събра над 100 участници от петте области от Южен централен район за планиране - Пазарджик, Пловдив, Хасково, Смолян и Кърджали.
Останалите активности на екипа на ОИЦ – Пазарджик през годината бяха свързани с проекта „Енергийно обновяване на българските домове“, като заради силния интерес центърът съвместно с Министерството на регионалното развитие и екипа на Проектния мениджър организира и съдейства за провеждането на няколко информационни кампании и срещи с домоуправители, интересуващи се от проекта.
Организиране на семинари и кръгли маси за представителите на НПО и бизнеса, участие на екипа в презентации на други организации, провеждане на открити приемни и срещи с ученици са част от другите инициативи, в които ОИЦ – Пазарджик взе участие през годината.

Въпреки многобройните събития, ОИЦ – Пазарджик бе отворен през цялата година и за посетители, които на място да получават отговори на въпроси, свързани с еврофондовете, кандидатстване по програми и всякакви въпроси, свързани с ЕС. Според данните от регистъра на посещенията, до 16.12.2013 г. центърът е бил посетен от 795 човека.

В програмата за работата на центъра до м. юли 2014 г., когато свършва проектът за функционирането му, е включено провеждането на 22 събития в единайсетте общини на областта.

Тази страница е видяна: 1093

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 17 December 2013 - 14:14:04

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Областната организация на БЧК – Пазарджик отчете ръст във всички дейности през 2013 г.
Окръжен съд – Пазарджик отчете дейността за 2014 година
Община Пазарджик отчете дейността си по проект по ОПАК за повишаване на квалификация на служителите
Областна комисия „Военни паметници“ отчете дейността си за 2018г.
“Човеколюбие“ отчете дейността си по проект „За повече и по-качествени социални услуги”
По-малко пожари през 2017г. в област Пазарджик, щабът отчете готовност за новия пожароопасен сезон
8 000 българи учат в Германия през 2013 г.
8 000 българи учат в Германия през 2013 г.
ГЕРБ - Панагюрище отчете даренията, направени през последните два месеца
Европроекти за над 23 млн. лв. реализира Община Велинград през 2013Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.7056 сек., 1.5985 от тях за заявки.