RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Позиция на заместник-председателите на ДБГ Найден Зеленогорски, Димитър Танев и народния представител Бойка Маринска за изборите в Сърница

Местната структура на РБ в Сърница ще има решаващо значение за подкрепата на втория тур, ДБГ показва много добър резултат само с 4 гласа разлика след втория съветник на РБ

Изборите в Сърница показват, че без Реформаторския блок и само с ГЕРБ нямаше да се постигне реформаторско мнозинство в Общинския съвет на Сърница. „Движение България на гражданите“ имаше отличен кандидат и това осигури много добро представяне на ДБГ на изборите. РБ в Сърница вдига високо летвата за местния вот в цялата страна и решаващо значение за втория тур на изборите ще има тяхното мнение. Това каза по повод резултатите от изборите в Сърница заместник-председателят на „Движение България на гражданите“, съпредседател на ПГ на Реформаторите  и председател на Комисията по регионално развитие и местно самоуправление в парламента Найден Зеленогорски.

Бойка Маринска, народен представител от Пазарджик от РБ (ДБГ), добави, че по брой получени преференции кандидатът на „Движение България на гражданите“ от РБ Исмет Исмаилов е с втори резултат, като става трети от шеста позиция, тъй като по закон водачът получава и гласовете без преференции. Изключително добър резултат на Исмет Исмаилов и ДБГ в Сърница, коментира Маринска и каза, че същият подход на подготовка и издигане на кандидати с голямо обществено доверие ДБГ ще приложи и в цялата страна. Маринска цитира данни, че втори в листата от първоначална пета позиция е кандидатът на НПСД (РБ) Муса Муса със 78 гласа, а трети кандидатът на ДБГ(РБ)Исмет Исмаилов само с 4 гласа по-малко - 74 гласа.

Тежестта на Реформаторския блок в ОбС Сърница е 18-20 % - цел, която РБ ще си постави на месните избори наесен навсякъде. Очевидно имаме потенциал като Реформатори след като в тежка община с доминация на ДПС направихме такъв  пробив, допълва Зеленогорски. По думите му е логично да има подкрепа от РБ към кандидата за кмет на Сърница от ГЕРБ, но това ще стане, само ако местната организация на РБ реши това и тяхното мнение като местен екип ще е от първостепенно значение.

Очевидно е, че без нас ГЕРБ не могат да имат рефоматорско мнозинство в ОбС и не могат да имат победа на втори тур, а моделът на национално ниво за партьнорство е ефективен и по места. Това показва, че на местните избори хората очакват ГЕРБ и РБ да сме в конкуренция, а не в тежки противопоставяния, за да не се допуска доминиране на ДПС и БСП в общинските съвети, коментира още заместник-председателят на ДБГ.

Другият заместник-председател на „България на гражданите“ Димитър Танев подчерта, че РБ в Сърница показва повече от три пъти увеличение на резултата си от последните избори, което води до действащо реформаторско мнозинство и дава шанс за кмет, различен от ДПС. Танев допълни, че председателите на партиите в РБ и народният представител на РБ от Пазарджик Бойка Маринска ще проведат принципни разговори с ГЕРБ за бъдещото реформаторско управление в Сърница, като не може да има безусловна подкрепа на втори тур, а трябва да се гарантира ангажимента за добро управление и реформаторски политики в новосформираната община.

Пресофис, 16 март 2015 г.Тази страница е видяна: 576

 Публикувано от: pamedia на Monday 16 March 2015 - 12:50:33

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Бойка Маринска и Димитър Танев от РБ с питане към образователния министър за разпределението на 41 млн. лева в средното образование
Поздравление от народния представител Бойка Маринска
Поздравление от народния представител Бойка Маринска
Великденско поздравление от народния представител Бойка Маринска
Коледно пожелание от народния представител Бойка Маринска
Отчет за дейността на народния представител Бойка Маринска
Празнично приветствие от народния представител Бойка Маринска
Първи приемен ден на народния представител Бойка Маринска
Поздрав по повод Съединението от народния представител Бойка Маринска
Десетки граждани потърсиха съдействие от народния представител Бойка МаринскаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.8090 сек., 1.6882 от тях за заявки.