RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Има ли я община Сърница в оперативните програми пита Бойка Маринска

boyka_official14.jpgНародният представител от Реформаторския блок Бойка Маринска отправи въпроси в рамките на парламентарния контрол към вицепремиера по европейските фондове Томислав Дончев и към земеделския министър Десислава Танева, свързан с новообразуваната Община Сърница.


Бойка Маринска пита Дончев дали общината е включена в оперативните програми за периода 2014-2020 година и в кои, а министър Десислава Танева – дали са предприети действия за създаването на Общинска служба „Земеделие“ в Община Сърница.

СърницаВъпроса си Маринска задава по повод от обявяването с  президентски указ от м.юли 2014 г. на гр. Сърница заедно със селата Медени поляни и Побит камък за отделна община Сърница. Като новосъздадена общината не присъства в Закона за държавния бюджет за 2015 г. и логично възниква въпросът как е заложена в индикативните бюджети на оперативните програми за периода 2014-2020 година, се казва във въпроса на Бойка Маринска към вицепремиера Дончев.

Според формулирания към земеделския министър въпрос на Маринска, административно-териториалната промяна цели максималната отдалеченост на населените места от обединяващия център да не е повече от 40 км, а в новосъздадената община трябва да се гарантира качество на административното обслужване на населението в сектор „Земеделие“, поради което, пита Маринска, дали Земеделското министерство е предприело действия по обособяване на Общинска служба „Земеделие“ в новосъздадената община.

Маринска е поискала отговорите от вицепремиера Дончев и министър Танева да й се предоставят писмено.


Тази страница е видяна: 894

 Публикувано от: pamedia на Wednesday 18 February 2015 - 11:01:52

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Бойка Маринска пита министъра на образованието за избирателно спазване на закона във ВУЗ при назначаване на пенсионирани доценти и професори
Обявен е конкурс за общо лого на оперативните програми
Възможностите по оперативните програми през 2015 г. ще представи ОИЦ-Пазарджик в областта
Позиция на заместник-председателите на ДБГ Найден Зеленогорски, Димитър Танев и народния представител Бойка Маринска за изборите в Сърница
Бойка Маринска: Във всяка по-голяма община в страната трябва да има обществен посредник
Беловската община пита КРС за липсата на цифрова телевизия
Бойка Маринска – с приемен ден в Лесичово
Бойка Маринска ще има приемен ден в Панагюрище
Приемен ден в Пазарджик ще има Бойка Маринска на 29 юни
Бойка Маринска ще има приемен ден в Пазарджик на 7 мартТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5744 сек., 1.4770 от тях за заявки.