RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Беловската община пита КРС за липсата на цифрова телевизия

Заради постъпилите многобройни оплаквания за липса на сигнал на наземна цифрова телевизия Община Белово е уведомила за проблема Комисията за регулиране на съобщенията.
От там са отговорири, че населените места от общината Белово попадат в зона на обслужване "Пловдив", за която са определени 25-ти, 35-ти и 41-ви телевизионни канали за наземно цифрово телевизионно излъчване. Най-близко разположените предавателни станции са ТВРС "Белово" (35-ти и 41-ви телевизионни канали) и ТВРС "Пазарджик" (25-ти, 35-ти и 41-ви телевизионни канали).
Съгласно информацията, предоставена в КРС от предприятията, притежаващи разрешения за наземно цифрово телевизионно разпръскване - "НУРТС ДИДЖИТЪЛ" ЕАД и "ФЪРСТ ДИДЖИТЪЛ" ЕАД, за с.Голямо Белово не е осигурено покритие, а за с.Сестримо е осигурено по-малко от 30% покритие с наземна цифрова телевизия.
На 5 и 6 ноември служители на КРС са извършили измервания със специализирана измервателна апаратура в няколко точки от територията на община Белово за регистриране на нивата на приеманите цифрови телевизионни сигнали. Оказало се, че :
    за град Белово и с. Момина Клисура - регистрираните нива на сигналите са достатъчни за приемане на наземна цифрова телевизия;
    за село Дъбравите - частично покрито с наземна цифрова телевизия в зависимост с релефа и видимостта към предавателните центрове;
    за селата Голямо Белово, Сестримо и Габровица - не е възможно приемане на наземна цифрова телевизия.
В рамките на своите правомощия КРС е уведомила за проблема предприятията "НУРТС ДИДЖИТЪЛ" ЕАД и "ФЪРСТ ДИДЖИТЪЛ" ЕАД, отговорни за осигуряване на покритие с наземно цифрово разпръскване на телевизионни сигнали.
От общината препращат интересуващите се за постигнато покритие на този етап за всяко населено място към интернет страниците на доставчиците.


Тази страница е видяна: 1414

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 19 November 2013 - 19:12:26

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Има ли я община Сърница в оперативните програми пита Бойка Маринска
Липсата на акт 16 отложи откриването на центъра
Бойка Маринска: Липсата на реформа в пенсионната система е проблем
Съобщение за участие на Благо Солов в предаване на местна телевизия
Млади хора от Белово помагат на възрастни и лица в затруднено положение с инициативата "Беловската Коледа"
Заради липсата на съгласие за постовете на заместник-председатели, РИК – Пазарджик ще се назначава от ЦИК
Пътуващото лятно кино на Държавната телевизия утре вечер ще е в Пещера
Над 80 са обектите в региона, които ще се чистят в съботната кампания на частната телевизия БТВ „Да изчистим България заедно“
Заради разнопосочната информация от здравното министерство и липсата на условия медиците от МБАЛ-Велинград подават колективно оставка
Десислава Костадинова ще пита здравния министър за направленията за ЯМРТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.4964 сек., 1.4375 от тях за заявки.