RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Близо 113 хиляди SMS-а за паркиране в Синята зона на Пазарджик през 2014 г.

Пазарджик, С 20 хиляди са нараснали за една година броят на SMS-ите за кратковременен престой в "Синя зона" в град Пазарджик, съобщи Георги Шекерджиев, управител на бюджетно мероприятие "Паркинги и охрана". През 2014 год. ползващите услугата са платили 112 985 SMS-а срещу 92880 за предходната 2013-та година. Срещу нарушителите са регистрирани 1930 процедури за принудително задържане на автомобил със скоби и 1600 процедури с паяк.

1200 карти за паркиране са издадени на хора с трайни увреждания. Извършени са 215 проверки на спрени от движение автомобили.
Данните бяха изнесени по време на заседание на Областната комисия за безопасност на движението по пътищата. На него общините от Област Пазарджик отчетоха предприетите от тях мерки за безопасност по пътищата, включително броят на сменените знаци по пътищата, на поставените пътни неравности с цел намаляване на скоростта на движение в населените места, почистените канавки, укрепени анкети, изчистени тротоари от строителни отпадъци, храсти и надвиснали клони.
Заседанието беше председателствано от зам. областния управител Стефан Мирев. В работата участваше заместник областният управител Гинче Караминова и инж. Алекси Кесяков, секретар на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата.
Проблемът с безопасността на движението не е по силите на нито една институция, колкото и мощна да е тя. Решаването на проблема опира до всички институции, до всички нас, защото става дума за здравословното състояние на нацията, за преждевременна смъртност, трайна инвалидност, продължително боледуване, унищожаване на материални ценности. Това каза по време на заседанието Алекси Кесяков. Той посочи, че основна причина за катастрофите и факта, че шофьорите много често забравят какво правят зад волана и се разсейват.
Тодор Тодоров, началник на сектор "Пътна полиция"-Пазарджик, посочи като най-честа причина за катастрофите високата скорост и отнемането на предимство, а за най-травматичен участък - пътят от Пазарджик до Гелеменово. Отчетено беше, че миналата година да е била с по-малко катастрофи и загинали на пътя. Тревога буди фактът, че масово не се спазва предимството на пешеходците на пешеходни пътеки. Пешеходците обаче също допускат немалко нарушения, пресичайки на нерегламентирани места. Тази година ще бъде обърнато специално внимание на нарушенията, извършвани от пешеходци, обеща главен инспектор Тодор Тодоров. 


Тази страница е видяна: 1575

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 17 February 2015 - 14:13:54

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Възстановява се Синята зона и платеното паркиране на всички общински паркинги в Пазарджик
SMS-паркиране и в Синята зона на Велинград
Гратисен период до 18 януари за подновяване на пропуските за паркиране в „Синята зона“ по местодомуване
Синята зона в Пазарджик става 1.50 лв с ДДС
Близо 297 хиляди лева са предвидени за миене на улиците през 2019 г. в Пазарджик
Съветниците отново ще ползват преференцията си за безплатен престой в Синята зона в Пазарджик
Еко санкциите и глобите, наложени от РИОСВ - Пазарджик, през 2017 г. са за близо 200 хиляди лева
Община Пазарджик отменя Синята зона, гратисен период за наемателите на общински имоти
Екоинспекторите в Пазарджик са наложили през миналата година глоби и санкции за близо 150 хиляди лева
Кметът на Пазарджик Тодор Попов обяви, че от 1 март общината ще поеме обслужването на „Синята зона“Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.7363 сек., 1.6662 от тях за заявки.