RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Съветниците отново ще ползват преференцията си за безплатен престой в Синята зона в Пазарджик
Пазарджик

Седем общински съветници - Чавдар Чавдаров, Благо Петров, Евтим Янев, Атанас Шопов, Малина Златевата, Руди Синапов и Атанас Качаков, се обявиха срещу заповедта на кмета на Пазарджик, с която бяха въведени нови правила за служебното и преференциално паркиране в „Синя зона“ и след като обжалваха пред Административен съд – Пазарджик въпросната жалба, тя беше отменена в обжалваната част, където е определено, че те могат да ползват преференция за паркиране  „Синя зона“ само та на бул.“Княгиня Мария Луиза“ и в междублоковото пространство на ул.“Найчо Цанов „ № 4. Така общинските съветници си връщат правото на служебен пропуск в „Синя зона“ навсякъде в Пазарджик.


Съдът е счел, че няма хипотеза за нищожност по отношение на заповедта, но в частта си, която касае съветниците тя е незаконосъобразна. „За да е налице хипотезата за нищожност на един акт, то следва същият на първо място да е издаден от некомпетентен орган, каквото е и твърдението на жалбоподателите. В Наредбата за организацията и безопасността на движението, дисциплината на водачите на превозни средства и пешеходците в Община Пазарджик съветниците са делегирали тези права на кмета - Редът за определяне на местоположението на паркиране и максималното му времетраене, за сигнализиране с пътни знаци, маркировка и за контрол върху времетраенето на паркирането на автомобили в „синя зона“, се регламентира от кмета на община Пазарджик с писмена заповед.

Незаконосъобразността на заповедта произтича от това, че в мотивите на заповедта по никакъв начин не е посочено, защо само на тези две улици от „Синя зона“ съветниците да имат право на кратковременен престой. Преференциалните пропуски за „синя зона“ на общинските съветници са издадени с оглед изпълнение на служебните задължения и няма логика местата са паркиране да са отдалечени от мястото, където съветниците изпълняват служебните си функции, е посочил съдът като мотив за решението, с което отменя заповедта на кмета в частта, която ограничава паркирането на съветниците. 


Тази страница е видяна: 13641

 Публикувано от: pamedia на Friday 20 July 2018 - 17:47:51

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
От 1,20 лв. на 1,50 лв. скача цената на "Синята зона" и общинските паркинги, ако съветниците гласуват предложението
По делото за „Синя зона“ Община Пазарджик да предостави актовете, с които са определени местата за кратковременен престой
Синята зона в Пазарджик става 1.50 лв с ДДС
Близо 113 хиляди SMS-а за паркиране в Синята зона на Пазарджик през 2014 г.
Възстановява се Синята зона и платеното паркиране на всички общински паркинги в Пазарджик
Община Пазарджик отменя Синята зона, гратисен период за наемателите на общински имоти
Кметът на Пазарджик Тодор Попов обяви, че от 1 март общината ще поеме обслужването на „Синята зона“
Неволи в Синята зона
SMS-паркиране и в Синята зона на Велинград
Всички са равни в „Синята зона“ на „Цар Самуил“Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.7647 сек., 1.6813 от тях за заявки.