RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Трендафил Величков проведе първа среща с кметовете

По покана на областния управител на Пазарджик Трендафил Величков непосредствено след церемонията по встъпването му в длъжност се проведе среща с кметовете на общини.
„ Благодаря Ви, че уважихте тази среща още в първия ми работен ден. Надявам се съвместната ни работа да бъде по-динамична и ефективна. В мое лице ще имате подкрепа за всички важни и разумни решения, касаещи работата на общините и връзката с Правителството”, каза областният управител.
Трендафил ВеличковКметовете на общини предложиха на областния управител да посети на място  всяка община и да са запознае със спецификата и проблемите. Ще бъде продължена традицията всеки месец да се провеждат изнесени срещи на областния управител с кметовете на общини. Първата ще бъде проведена през втората половина на януари 2015 г. Домакин ще бъде кметът на община Панагюрище.
За всички общини основен проблем остават санкциите и финансовите корекции, които управляващите органи на съответните оперативни програми налагат на бенефициентите, в случая - общините, в хода на изпълнението на различни проекти по „Околна среда” или „Регионално развитие”. Според кметовете са необходими промени и в процедурите по Закона за обществените поръчки, за да могат да бъдат изпълнявани ефективно и в срок спечелените от общините проекти. Обсъждани са били и проблемите, свързани със зимното поддържане на пътищата и снегопочистването, финансовата децентрализация и определяне размера на местните данъци и такси,  финансирането на програмите за заетост, както и на тяхната ефикасност и ефективност.


Тази страница е видяна: 926

 Публикувано от: pamedia на Monday 01 December 2014 - 16:59:07

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Трендафил Величков предложи кметовете на Пазарджик, Панагюрище и Батак за членове на Регионалния съвет за развитие на ЮЦР
Трендафил Величков е един от четиримата зам.-председатели на АБВ
Трендафил Величков е преизбран за областен председател на АБВ
Трендафил Величков: Моята оставка я подавам
Коледен поздрав от областния управител Трендафил Величков
Обръщение от кандидата на АБВ за кмет на Пазарджик Трендафил Величков
АБВ регистрира Трендафил Величков, ще има кандидати във всички общини от областта
Иван Йорданов ще предаде властта на Трендафил Величков в понеделник
Обръщение на областния управител Трендафил Величков по повод 1 ноември
Трендафил Величков от АБВ се очаква да е новият областен управител на ПазарджикТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5669 сек., 1.4619 от тях за заявки.