RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
През целия ноември ще има полицейски акции по пътищата

В рамките на акция “Зима” ще се проведат две кампании за подобряване на пътно-транспортната ситуация в страната. „Безопасно шофиране през зимата“ е планирана за времето от 3 до 30 ноември и в рамките на кампанията дейността на полицейските служители ще бъде насочена към превенция и предоставяне на практически препоръки за безопасно шофиране при зимни условия. През втория етап на кампанията, от 17 до 30 ноември, предстои провеждането на полицейски операции, в това число и по метода  „широкообхватен контрол“ включително на техническата изправност на автомобилите и на осветителните им системи, уточняват от Главна дирекция „Охранителна полиция“. Специализираните полицейски операции ще се извършват на подходящи места край пътя, като ще се извършват проверки с уредите за регулиране на фаровете.

Втората кампания  - „Водачи и пешеходци за толерантност на пътя“, е планирана за времето от 10 до 16 ноември, дни – обявени като Седмица за пешеходна безопасност. По време на кампанията ще се извършва активен контрол за спазване от пешеходците на правилата за безопасно пресичане, както и за даване на предимство на пешеходците на пешеходните пътеки. При установяване на нарушения ще бъдат налагани санкции. Ще бъде осъществяван превантивен контрол над пешеходци, които показват явно намерение да пресекат неправилно, като полицейските органи ще отправят предупреждения по законоустановените начини и чрез указване на правилното поведение. Специално внимание ще се обръща на пешеходците в тъмната част на денонощието, движещи се неправилно извън населените места.
На 16 ноември служители на пътна полиция ще се включат в отбелязването на Световния ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.


Тази страница е видяна: 1008

 Публикувано от: pamedia на Sunday 02 November 2014 - 16:43:46

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Полицейски акции през уикенда в заведения и на пътища
Допълнителни полицейски патрули ще има по пътищата през празничните дни, ще се включат и екпи на жандармерията за осигуряването на обществения ред и пожарната безопасност
И в събота, и неделя - полицейски акции за безакцизни цигари и тютюн
При серия полицейски акции са засечени 12 непълнолетни в нощни заведения
Деца от детските полицейски управления участват в истински акции на пътя
При полицейски акции са иззети цигари, алкохол, перилни препарати и парфюми
В часовете около полунощ на 6 и 7 май ще има полицейски акции за алкохол и наркотици, автопатрули дежурят по най-натоварените пътища
Допълнителни полицейски екипи ще дежурят по пътищата в невралгичните точки
Полицейски екипи не допускат камиони, неотговарящи на изискванията за движение по пътищата с ограничения
Допълнителните полицейски екипи ще дежурят по пътищата в областта. От Полицията обявиха невралгичните участъциТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6392 сек., 1.5444 от тях за заявки.