RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Бюджетът мина без дебат по същество

Общинските съветници на Пазарджик приеха без корекции предложението на Община Пазарджик за бюджет 2014. За бюджета гласуваха 33-ма, четирима се въздържаха.
Кметът на Община Пазарджик заяви, че очаква една по-добра във финансово отношение година. Той сподели, че на вниманието на местните власти тази година ще бъде формулирането на механизъм, който да изчисли как тези, които генерират боклук да плащат за него, а не както досега таксата да се начислява на върху имот.

В рамките на въпросите по точката за бюджета Евтим Янев поиска информация доколко е усвоен револвиращият кредит. Главният финансист Георги Гайдаров посочи сумата от 2,8 милиона лева. Евтим Янев попита и какво кара общината да предполага, че ще получи сумата от 20 милиона лева собствени приходи при положение, че през изминалите три години средната величина на приходите е 18 милиона лева. Георги Гайдаров посочи, че общината е приложима съответната справка откъде ще дойдат приходите, а той е оптимист, защото през последните години събираемостта на недоборите постоянно расте.
Общинският съветник от БСП Румен Петков поиска информация защо фирма „Ню Билд – 2010“ продължава да събира наема на градския пазар, при положение, че Върховният административен съд е обявил за незаконосъобразно решението на ОбС по отношение на пазара. Румен Петков изчисли, че от октомври 2012 година фирмата събира средно месечно по 18 хиляди лева от наеми на сергии и магазини, които до момента не влизат в общинската хазна. Той предложи ОбС да задължи кмета на общината да предяви искове за разваляне на договорите за продажба на пазара и на плажа и да изиска от Ню Билд да предаде на общината събраните приходи. Предложението му обаче не получи необходимата подкрепа и не бе прието.
Тодор Георгиев от ГЕРБ, след като поиска увеличение на парите за инвитро процедури, заяви подкрепата на групата на ГЕРБ за бюджета. 


Тази страница е видяна: 626

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 11 February 2014 - 17:23:58

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Бюджетът на Община Пазарджик мина без корекции
Кметът: Бюджетът ще запази същите нива
Бюджетът на Община Пазарджик надхвърли 106 милиона лева
Бюджетът за Регионалния Фестивал на Изкуствата се редуцира от 524 608.08лв. на 416 337.01лв
Лекарите в МБАЛ Пазарджик: Подаваме оставка, ако бюджетът не се преразгледа
Протестиращите канят депутатите на дебат на Тортата
Бюджетът на Община Пазарджик ще бъде гласуван на извънредно заседание на 2 февруари
Бюджетът на Общината - с близо 5,4 млн. лв. по-малко през 2012г., обсъждането ще е на 24 януари
ГЕРБ иска дебат за селскостопанските животни в Панагюрище
Община Пазарджик започна дебат за необходимостта от оптимизация на училищната мрежаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5758 сек., 1.4659 от тях за заявки.